Naujausia auka tapo per protestus Gazos Ruožo pietinėje dalyje į galvą pašautas 15-metis Azzamas Oweida, nurodė ministerija.

Incidentas įvyko tūkstančiams Gazos Ruožo gyventojų jau penktą penktadienį iš eilės susirinkus protestuoti prie budriai saugomos anklavo ir Izraelio sienos.

Dauguma protestuotojų elgėsi taikiai, bet kai kurie svaidė akmenis ir degino padangas.

Nuo kovo 30-osios, kai palestiniečiai pradėjo Didžiuoju sugrįžimo žygiu pavadintus protestus, nuo Izraelio pajėgų ugnies jau žuvo 45 palestiniečiai. Per protestus reikalaujama, kad palestiniečiams pabėgėliams, išvarytiems iš savo žemių 1948 metais susikūrus žydų valstybei, būtų leista sugrįžti į savo namus, dabar esančius Izraelio teritorijoje. Dar per 1,5 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Apie jokius nukentėjusius izraeliečius pranešimų nebuvo.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad penktadienį apie 10 tūkst. žmonių dalyvavo „riaušėse“ prie sienos ir kad kariai ėmėsi atsakomųjų „priemonių riaušininkams išvaikyti“.

Kariuomenė kaltina „Hamas“ naudojantis šiais protestais kaip priedanga atakoms vykdyti. Izraelis nuo 2008 metų keturiskart kariavo su šiuo palestiniečių islamistų judėjimu.