23 metų Mousa Mohammedas Mousa buvo pašautas kovo 1 dieną per susirėmimus pasienyje, rašoma ministerijos atstovo spaudai Ashrafo al Qudros išplatintame pranešime.

Ministerijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad palestinietis buvo pašautas į nugarą į rytus nuo Bureidžo Gazos Ruožo centrinėje dalyje.

Jau beveik metus protestuotojai renkasi pasienyje reikalauti, kad palestiniečių pabėgėliams ir jų palikuonims būtų suteikta teisė grįžti į buvusius namus, šiuo metu esančius Izraelio teritorijoje.

Izraelio pareigūnai sako, kad tokie reikalavimai prilygsta raginimams sugriauti žydų valstybę. Jie kaltina Gazos Ruožą valdantį palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“ kurstant protestus.

Vykstant šiems neramumams nuo Izraelio ugnies žuvo mažiausiai 255 palestiniečiai. Dauguma jų buvo nušauti per pasienio protestus; kiti žuvo nuo tankų šaudymo arba aviacijos smūgių.

Per tą patį laikotarpį žuvo du Izraelio kariai.

Žydų valstybė teigia, kad priversta ginti savo sienas nuo pažeidėjų. Kritikai savo ruožtu kaltina Izraelį naudojant neproporcingą jėgą prieš beginklius palestiniečius.