Valstybinis radijas nurodė, kad T.Micopulas mirė 13 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku Nikosijos pagrindinėje ligoninėje.

Kaip pranešama, 48 metų ministras buvo išvežtas į ligoninę, kai sekretorė jį rado netekusį sąmonės savo kabinete Gynybos ministerijoje penktadienio rytą.

Iš Graikijos ir Izraelio buvo atskraidinti patyrę neurochirurgai, kurie padėjo Nikosijos ligoninės gydytojams, tačiau jiems nepavyko išgelbėti T.Micopulo gyvybės.

Neuroschirurgas Akis Lambrou penktadienį sakė žurnalistams, kad kraujas išsiliejo po T.Micopulo galvos smegenų voratinkliniu dangalu.

T.Micopulas buvo paskirtas gynybos ministru kovo 14 dieną, kai konservatyvių pažiūrų prezidentas Nicos Anastasiades pertvarkė vyriausybę. Valstybės vadovas anksčiau grįžo iš Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo Briuselyje, kad galėtų būti prie T.Micopulo lovos.

„Medikų išvada viską pasako ... Padėti gali tik mūsų maldos – nujaučiu, kad padėtis būtent tokia“, – N.Anastasiadis sakė žurnalistams prie ligoninės anksčiau šeštadienį, kai gydytojų paskelbtoje informacijoje buvo nurodyta, jog ministro būklė „negrįžtama“.

T.Micopulas buvo laikomas kylančia žvaigžde valdančiojoje dešiniojoje partijoje DISY, kuriai jis atstovavo Kipro parlamente 2006–2013 metais. Jis buvo oficialus šios partijos atstovas 1999–2008 metais, o 10-ojo dešimtmečio viduryje dirbo Graikijos užsienio reikalų ministerijoje.

Anksčiau jam priklausė ryšių ministro portfelis, kai N.Anastasiadis buvo išrinktas prezidentu 2013-ųjų vasarį.

T.Micopulas mirdamas paliko savo žmoną ir du vaikus.