Kariuomenė pirmadienį paskelbė, kad per kovas nukauta apie 300 Čado pokyčių ir santarvės fronto (FACT) sukilėlių, o FACT pranešime tvirtino, kad buvo sužalotas I. Deby Itno. Oficialūs šaltiniai pastarojo pranešimo negalėjo patvirtinti.

68 metų I. Deby Itno „ką tik išleido savo paskutinį atodūsį gindamas suverenią tautą mūšio lauke“ savaitgalį, sakė kariuomenės atstovas spaudai generolas Azemas Bermandoa Agouna, perskaitęs pareiškimą per valstybinę televiziją.

Karjeros kariškis I. Deby Itno didžiulę, išėjimo prie jūros neturinčią valstybę valdė nuo 1990 metų perversmo, po kurio įvyko keletas prezidento rinkimų.

Vėlų pirmadienį jis buvo paskelbtas anksčiau šį mėnesį vykusių prezidento rinkimų nugalėtoju, surinkęs beveik 80 proc. balsų.

Ministrai ir aukšto rango kariškiai pirmadienį sakė, kad I. Deby Itno buvo Čado šiauriniame regione šeštadienį ir sekmadienį, po to, kai sukilėliai rinkimų dieną, balandžio 11-ąją, pradėjo puolimą.

Čado kariuomenė žada „demokratiškus“ rinkimus po pusantrų metų pereinamojo laikotarpio

Čado kariuomenė antradienį paleido vyriausybę ir parlamentą, prieš tai pranešusi apie ilgamečio prezidento Idrisso Deby Itno mirtį, tačiau pažadėjo surengti „laisvus ir demokratiškus“ rinkimus po pusantrų metų pereinamojo laikotarpio.

Anksčiau kariuomenė pranešė, kad tris dešimtmečius geležiniu kumščiu šalį valdžiusį velionį I. Deby Itną pakeis vieno iš jo sūnų vadovaujama karinė taryba.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)