R.Hansenas, kurio sveikata pastaruosius metus blogėjo, mirė Aliaskos regioninėje ligoninėje, pranešė valstijos kalėjimų departamento atstovė Sherrie Daigle.

1984 metais R.Hansenas, kuris prisipažino per 12 metų nužudęs 17 moterų, daugiausia – šokėjų ir prostitučių, buvo nuteistas dėl keturių žmogžudysčių: pagal susitarimą, dėl kurio jam nereikėjo būti teisiamam 17 kartų. Jam buvo skirta 461 metų kalėjimo bausmė.

Apie šį Ankoridžo kepėją, kuris taip pat prisipažino minėtu laikotarpiu išžaginęs dar 30 moterų, 2013 metais buvo sukurtas filmas „Palikti Aliaskoje“ (The Frozen Ground), kuriame Nicolas Cage‘as vaidina žmogžudystes tiriantį policininką, o Johnas Cusackas – R.Hanseną.

R.Hansenas kalėjo valstijos kalėjime Suardo mieste, o šių metų gegužės 11 dieną buvo perkeltas į Ankoridžo pataisos centrą gydyti.

R.Hansenui 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose Ankoridžo centre priklausė kepykla, jis gyveno su žmona ir vaikais, kurie nieko nežinojo apie jo kitą gyvenimą.

8-ajame dešimtmetyje tiesiant 1 290 km ilgio naftotiekį, į Ankoridžą – didžiausią Aliaskos miestą – ėmė plūsti prostitutės, sąvadautojai, sukčiai ir narkotikų prekeiviai, kurie troško išskirti naftotiekio tiesėjus su nemenkais jų uždarbiais. Daugelis greito praturtėjimo ieškojusių žmonių kaip staiga atvykdavo į Ankoridžą, taip staiga iš jo ir išvykdavo, todėl staigūs dingimai buvo įprastas dalykas.

Iš pradžių tarp R.Hanseno aukų būdavo bet kokių jo akį patraukusių moterų, bet greitai jis suprato, kad striptizo šokėjas ir prostitutes sunkiau susekti ir jų rečiau pasigendama.

R.Hansenas pagrobdavo moteris ir nugabendavo jas į atokias vietas už miesto, kartais automobiliu, kartais – savo privačiu lėktuvu. Tyrėjams jis sakė, kad viena mėgstamiausių jo vietų buvo Kniko upės pakrantė į šiaurės rytus nuo Ankoridžo.

Kartais jis išžagindavo aukas ir grąžindavo į Ankoridžą prigrasinęs nieko nepranešti pareigūnams, o kartais paleisdavo jas tyruose ir medžiodavo jas savo šautuvu.

Buvo rasti tik 12 iš 17 moterų, dėl kurių nužudymo prisipažino R.Hansenas, palaikai.