Pažymima, kad gydytojas dirbo būtent toje ligoninėje, į kurią po apnuodijimo „Novičioku“ buvo atvežtas sąmonės netekęs Aleksejus Navalnas. Opozicionieriaus bendražygiai mano, jog ligoninės darbuotojai žinojo tikrąją politiko negalavimo priežastį ir trukdė jį išvežti į Vokietiją, kad nuodingoji medžiaga būtų pašalinta iš organizmo.

Pranešama, kad R. Agiševas šioje ligoninėje išdirbo 30-imt metų. Ligoninės vadovas Jevgenijus Osipovas kolegos mirtį pavadino „neatitaisoma netektimi visai medikų bendruomenei“.

Anksčiau mirė 55-erių metų amžiaus Sergejus Maksimišinas, tos pačios ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas. Oficiali jo mirties priežastis – širdies smūgis.

Kitas vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Anatolijus Kaliničenka išėjo iš ligoninės ir pradėjo dirbti privačioje klinikoje, pareiškęs, kad „chirurgija patinka labiau nei administracinis darbas“. Kol Pirmosios greitosios medicinos pagalbos ligoninėje gulėjo A. Navalnas, A. Kaliničenka buvo atsakingas už medicinos pagalbos teikimą politikui, bendravimą su Vokietijos gydytojais ir ryšius su žiniasklaida (pirmąją opozicionieriaus hospitalizacijos dieną).

Paskui su žiniasklaida ėmė bendrauti vyriausiasis gydytojas, partijos „Vieningoji Rusija“ narys Aleksandras Murachovskis.

Kalbėdamas apie A. Navalno būklę, jis pareiškė, kad „sutriko jo medžiagų apykaita“. Be to, A. Murachovskis dvi paras neleido išvežti A. Navalno gydyti į Berlyną.

A. Murachovskis buvo paskirtas Sveikatos apsaugos ministerijos regioninio padalinio vadovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (403)