Šis atlikėjas taip pat žinomas dėl pilietinių teisių judėjimo himnu tapusios dainos "We Shall Overcome" išpopuliarinimo.

P.Seegerio anūkas Kitama Cahillas-Jacksonas sakė, kad jo senelis mirė pirmadienio vakarą dėl natūralių priežasčių, išbuvęs Niujorko prestbiterijonų ligoninėje šešias dienas.

P.Seegeris išgarsėjo kaip 1948 metais susikūrusio kvarteto "The Weavers" narys. Vienas iš šios grupės hitų buvo daina "Goodnight Irene."

P.Seegeris grodavo 12 stygų gitara arba penkiastyge bandža.

Jo repertuare buvo tiek dainų, kuriose keliamos aktualios temos, tiek vaikiškų melodijų ir himnų. Atlikėjas dažnai ragindavo savo klausytojus dainuoti kartu.

Kaip rašo dienraštis "The New York Times", P.Seegerio pozicija atspindėjo Amerikos kairiųjų susirūpinimą.

5-ame ir 6-ame dešimtmetyje jis dainuodavo darbininkų judėjimo renginiuose, o 7-ame dešimtmetyje - pilietinių teisių judėjimo eitynėse bei mitinguose, kuriuose buvo protestuojama prieš Vietnamo karą.

8-ame dešimtmetyje ir vėliau jam taip pat buvo nesvetimos aplinkosaugos ir pacifistinės temos.

Iš P.Seegerio įkvėpimo sėmėsi daugelis garsių 6-o ir 7-o dešimtmečio folkmuzikos bei protesto dainų atlikėjų, tokių kaip Bobas Dylanas ir Donas McLeanas.

JAV roko grandas Bruce'as Springsteenas savo 2006 metų albume "We Shall Overcome: The Seeger Sessions" rėmėsi P.Seegerio tradicinės muzikos repertuaru, atspindinčiu audringą gyvenimą Amerikoje.

Per koncertą Manhatano arenoje "Madison Square Garden", skirtą P.Seegerio gimimo 90-osioms metinėms, B.Springsteenas pristatė jį kaip "Amerikos muzikos ir sąžinės gyvąjį archyvą; liudijimą, kaip dainos ir kultūros galia gali pakreipti istoriją".

Jo muzikinė karjera tęsėsi šešis dešimtmečius. Šis aktyvistas veteranas 2011 metų spalį dalyvavo Niujorke vykusiose eitynėse per antikapitalistinio judėjimo "Užimk Volstritą" (Occupy Wall Street) protestus.

2009 metų sausį jis dalyvavo iškilmingame koncerte Vašingtone, likus dviem dienoms iki prezidento Baracko Obamos prisaikdinimo.

Tačiau 6-ame dešimtmetyje dėl savo kairiųjų pažiūrų P.Seegeris buvo įtrauktas į "juoduosius sąrašus". Jam ilgiau nei dešimtmetį nebuvo leidžiama rodytis komercinėse televizijose.