Šalyje vien per ketvirtadienį patvirtintos 427 minėto viruso aukos, o Kinijoje iki šiol patvirtintos 3249 mirtys nuo šio viruso sukeltos ligos.

Premjeras: vadovaukitės sveiku protu


Naujai registruojamų infekcijos COVID-19 atvejų kreivė dar nepradėjo plokštėti, nepaisant visų Italijos dedamų pastangų.

Kariuomenės sunkvežimiai ketvirtadienį atvežė naujų karstų į kapines Italijos šiauriniame Bergamo mieste, netikėtai tapusiame besivystančios tragedijos pasauliniu epicentru.

Laidotuvės buvo rengiamos kas pusvalandį, siekiant išvengti dalyvių užsikrėtimo.

Kaukes užsidėję laidojimo namų darbuotojai, vilkintys baltus apsauginius kombinezonus, karstus vežė ant medicininių neštuvų, kad viskas vyktų greičiau.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad Komo mieste, esančiame į vakarus nuo Bergamo, mirė dar du gydytojai. Taigi, per šią epidemiją mirusių medikų dabar padaugėjo iki 13.

„Vadovaukitės sveiku protu ir elkitės kuo atsargiausiai“, – gyventojus paragino premjeras Giuseppe Conte.

„Mes nieko nenuvertiname ir visuomet elgiamės remdamiesi blogiausio atvejo scenarijumi“, – pridūrė jis.

Tačiau kiek oficiali statistika Kinijoje atspindi tikrąją padėtį ir kokie čia yra tikrieji skaičiai, nežinoma. Kinija keliskart keitė infekcijų skaičiavimo metodika. Manoma, kad tikrieji skaičiai didesni ir Italijoje.

Kinija vis dar kasdien praneša apie naujus mirties atvejus. Oficialiais ketvirtadienio duomenimis, mirusiųjų padaugėjo dar aštuoniais iki 3 245. Iš viso žemyninėje Kinijoje užregistruoti 80 928 infekuotieji, daugiau kaip 66 000 jų pasveiko.

Italijoje infekuotųjų skaičius jau siekia per 41 000. Diena anksčiau jų buvo 35 700. Mirusiųjų skaičius Italijoje per parą išaugo 427.

Mirusiųjų skaičius Italijoje, lyginant su infekuotųjų, yra neįprastai didelis. Tai gali lemti kelios priežastys. Čia gyvenimo trukmė yra viena ilgiausių pasaulyje. Be to, seneliai su vaikais ir anūkais neretai gyvena vienuose namuose. Dėl to užsikrėtimo pavojus yra didesnis.

Iki šiol pasaulyje užfiksuoti 9345 mirties atvejai nuo koronaviruso, užsikrėtusiųjų skaičius siekia beveik 230 tūkst. Skaičiuojama, kad Italijoje užsikrėtė iš viso 35713 žmonių. Dėl šio skaičiaus Italija užima antrą vietą po Kinijos pagal užsikrėtimų skaičių. Karantinas Italijoje įvestas nuo kovo 9-os dienos.

Europoje užsikrėtusiųjų skaičius perkopė 100 tūkst.


Europoje užregistruotų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu SARS-nCOV-2 atvejų skaičius peržengė 100 tūkstančių, rodo ketvirtadienį vakare paskelbti naujienų agentūros AFP apibendrinti duomenys.

Remdamasi oficialiais šaltiniais, agentūra nurodė, kad iki ketvirtadienio 17 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku Europoje buvo užregistruota 100 470 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų. Iš šių pacientų mirė 4 752 žmonės – tai yra, daugiau negu Azijoje, kur užsikrėtė mažiausiai 94 253 žmonės, o 3 417 mirė.

Šis diagnozuotų atvejų skaičius atspindi tik nedidelę dalį visų užsikrėtimų, nes daugelis šalių testus atlieka tik asmenims, kuriems pasireiškia sunkiausi simptomai.

Prancūzijoje mirė dar 108 koronavirusu užsikrėtę žmonės, aukų padaugėjo iki 372

Prancūzijoje koronaviruso epidemija nusinešė dar 108 žmonių gyvybių, o bendras aukų skaičius išaugo iki 372, ketvirtadienį paskelbė vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Jerome'as Salomonas.

„Užsikrėtusiųjų skaičius dvigubėja kas keturios dienos“, – žurnalistams sakė jis ir pridūrė, kad Prancūzijoje koronavirusas plinta „sparčiai ir intensyviai“.

J. Solomonas nurodė, kad šalyje nuo protrūkio pradžios nustatyta 10 995 infekcijos COVID-19 atvejų. Jis perspėjo, kad šis skaičius toli gražu neatspindi tikrosios padėties, nes asmenims, kuriems nepasireiškia smarkūs simptomai, testai nėra atliekami – tokiems pacientams tiesiog rekomenduojama pasilikti namuose.

Nuo antradienio Prancūzijoje uždrausta be būtino reikalo išeiti iš namų, siekiant sulėtinti epidemijos plitimą.

„Jeigu kiekvienas sumažins savo kontaktų skaičių, užsikrės daug mažiau žmonių – tai paprasčiausia matematika“, – pabrėžė J. Solomonas.

„Turite likti namuose, kad išvengtume kitų mirčių ir kitų sunkių atvejų“, – aiškino jis.

Ankstesnę dieną Prancūzija pranešė apie 89 per parą mirusius koronavirusu užsikrėtusius pacientus.