Remiantis kanalo pateikiama informacija, iš jos pareigūnai atėmė visą įrangą. Zhang Ali bandė patekti prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, kur norėjo parengti reportažą apie nesibaigiančią migrantų krizę, rašo reform.by.

„Daugelis migrantų, bandančių patekti į Europos Sąjungą iš Baltarusijos, yra kurdai. NRT, kaip kurdų televizijos kanalas, šią problemą nušviečia nuo pat šios situacijos pradžios“, – sakoma televizijos pranešime.

Baltarusijos pasienio komiteto atstovai vėliau pakomentavo situaciją su kurdų žurnaliste. Skelbiama, kad ji iš tikrųjų nebuvo įleista į Baltarusiją, bet niekas jos esą nesulaikė ir įrangos nekonfiskavo, skelbia „Interfax-Zapad“.

„Jokių procesinių veiksmų šiuo atveju nebuvo imtasi, niekas nieko nekonfiskavo ir neatėmė“, – agentūrai sakė oficialus Baltarusijos pasienio komiteto atstovas Antonas Byčkovskis.

A.Byčkovskis pabrėžė, kad įvažiuodama žurnalistė Zhang Ali nurodė savo kelionės tikslą, nurodė esanti žurnalistė. Jai Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos akreditacija išduota nebuvo, tad į šalį žurnalistė neįleista, ir tą patį vakarą 21.40 val. ji išskrido atgal į Stambulą.

Delfi primena, kad prie sienos su Lenkija Minskas dirbtinai sukėlė migrantų krizę. Tūkstančiai žmonių, dauguma kurių yra kurdai, vis dar įstrigę netoli sienos su Lenkija.

ES ir JAV kaltina Baltarusiją sukėlus krizę, keršijant už ES sankcijas nelegitimiam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, kuris beveik tris dešimtmečius būdamas valdžioje žlugdė opoziciją ir nepriklausomą žiniasklaidą.

A. Lukašenka BBC sakė, kad Baltarusijos pasieniečiai „galbūt“ padėjo migrantams pereiti sieną, tačiau neigė juos atgabenęs į Baltarusiją ir ragino ES juos priimti.

Baltarusijos skaičiavimais, šalyje yra apie 7 000 migrantų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)