Kaip praneša „Interfax“ korespondentas, aktyvistai iškėlė Europos Sąjungos ir baltai raudonai baltas vėliavas, taip pat transparantą su šūkiu boikotuoti rinkimus.

Kiti mitingo dalyviai skanduoja „Tegyvuoja Baltarusija!“ ir gieda himną „Galingasai Dieve“.

Lukašenka pats nustatė rinkimus, nustatė savo varžovus ir procentą, kurį turi gauti“, - sakė 34 metų Vadimas Veniarskis.

Nesankcionuotą opozicijos mitingą stebi teisėsaugos pareigūnai, tarp jų ir civilių drabužius dėvintys žmonės su racijomis, tačiau jokių veiksmų nesiima.

Netrukus po anksčiau dieną vykusių prezidento rinkimų pabaigos šalies Nacionalinės mokslų akademijos Sociologijos institutas paskelbė balsavusiųjų apklausą, kuri rodo, kad Baltarusijos autoritarinis lyderis Aleksandras Lukašenka buvo perrinktas penktajai kadencijai užsitikrinęs beveik 83 proc. rinkėjų paramą.

2010 metų gruodžio 19 dieną po prezidento rinkimų, kuriuos irgi laimėjo A.Lukašenka, rezultatų paskelbimo, opozicijos protesto akcija Minsko Nepriklausomybės aikštėje išsiliejo į susirėmimus su teisėsaugos pareigūnas. Tada buvo sulaikyta daugiau kaip 600 aktyvistų, protestavusių prieš A.Lukašenkos pergalę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (448)