„Teismas paskelbė nutartį tut.by žurnalisto Aliaksejaus Sudnikavo byloje: trys paros arešto. Jį pripažino kaltu dėl dalyvavimo nesankcionuotoje akcijoje“, – „Telegram“ kanale parašė asociacija.

Tokio paties nuosprendžio sulaukė ir Nadzeja Kalinina iš portalo tut.by, laikraščio „Komsomolskaja pravda v Belarusi“ žurnalistai Siarhejus Ščiogolevas, Mikita Duboleka ir Maryja Eleševič, taip naujienų agentūros BelaPAN žurnalistas Aliaksejus Šavliuha.

Kaip pranešė portalas tut.by, penktadienį maždaug 17 val., praėjus 72 valandoms po sulaikymo, žurnalistai buvo paleisti.

Žurnalistai buvo sulaikyti rugsėjo 1 dieną, kai dirbo per nesankcionuotą masinę protesto akciją. Pirmą parą po sulaikymo jie praleido Spalio rajono vidaus reikalų valdyboje, o antrą – izoliacijos centre Okrestinoje.

Remiantis BAŽ pateikta informacija, nė vienas iš šešių žurnalistų kaltinimų nepripažino ir tvirtino, kad nebuvo protesto akcijos dalyviais, o ją nušvietė. Visi žurnalistai turėjo korteles ir liemenes su užrašu „Pressa“ („Spauda“).

Teisme parodymus davę milicijos pareigūnai dėvėjo kaukes.

Trečiadienį, rugsėjo 2 dieną, teismas pirmą kartą peržiūrėjo visų šešių žurnalistų bylas, tačiau sugrąžino jas Spalio rajono vidaus reikalų valdybai papildyti. Kai kurių žurnalistų bylos buvo pildytos du kartus.