Pensininkų kolona, susirinkusi į eilinį „Išminties žygį“, iš pradžių patraukė nuo Raudonosios bažnyčios Nepriklausomybės prospektu, bet paskui dėl jėgos struktūrų veiksmų kelis kartus keitė kryptį ir skilo.

„Nedaug pensininkų eisenos dalyvių sugebėjo nueiti iki Pergalės aikštės, kur jėgos struktūrų darbuotojai sulaikė vyrą su [baltos ir raudonos spalvų] vėliava“, – pirmadienį pranešė portalas tut.by.

Vienoje Nepriklausomybės prospekto sankryžoje jėgos struktūrų darbuotojų gretos pastojo kelią kolonai. Todėl kolona, skanduodama „Gėda!“, „Fašistai!“, pasuko Jankos Kupalos gatve Didžiojo operos teatro link. Tačiau dalis žmonių apėjo kordoną ir sugebėjo grįžti į Nepriklausomybės prospektą, iš kur daugelis dalyvių netrukus buvo išstumti į Jankos Kupalos parką ir aplinkines gatves.

Liudininkai praneša apie tikslinius žmonių sulaikymus. Minsko milicija komentarą dėl to pažadėjo pateikti vėliau.

Protestuotojų koloną lydėjo mikroautobusai su jėgos struktūrų darbuotojais. Kelių inspekcija iš dalis blokuodavo transporto judėjimą Nepriklausomybės prospekte ir kitose gatvėse, kuriomis ėjo protestuotojai.

Vis dėlto pranešama, kad nedidelė protestuotojų dalis pasiekė galutinį eisenos maršruto tašką – Jakubo Kolaso aikštę.

Baltarusijoje jau ketvirtą mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.