Po pamaldų Chiesa dei Santi Lorenzo e Mamiliano bažnyčioje du jūreiviai iš pakrančių apsaugos laivo į jūrą nuleido gėlių vainiką žuvusiesiems atminti. „Grįžęs į šią vietą, jaučiuosi kaip tada“, - agentūrai „Ansa“ pasakojo katastrofą išgyvenęs asmuo.

„Tai paskutinės viešos atminimo iškilmės. Mes nenorime pamiršti, tačiau norime gerbti 32 aukas“, - žurnalistams sakė Džilijo meras Sergio Ortellis. Kitais metais minėjimas esą vyks nedideliame rate, nedalyvaujant žiniasklaidos atstovams.

2012 metų sausio 13-ąją beveik 300 metrų ilgio laivas rėžėsi į uolą prie salos ir iš dalies nuskendo. Per vieną didžiausių kruizinių laivų katastrofų žuvo 32 žmonės. Laive, S. Ortellio duomenimis, buvo žmonės iš 54 šalių.

Ketvirtadienio vakarą planuojama eisena su deglais iki molo prie nelaimės vietos. 21.45 val., tuo metu, kai „Costa Concordia“ atsitrenkė į uolą, sugaus uoste stovinčių laivų sirenos. Dėl pandemijos reginiuose saloje laukiama tik nedaug tuomečių keleivių ar aukų artimųjų.

Milžiniškas laivas 2014 metais per sudėtingą operaciją buvo atitemptas į Genują, kur jau seniai išardytas. Tuometinis kapitonas Francesco Schettino Romoje atlieka 16 metų kalinimo bausmę, kuri jam paskutiniosios instancijos teisme skirta 2017-aisaiais.

Tačiau jis dar kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą, kur byla gali būti nagrinėjama šiais metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją