23-ejų metų vyras, žiauraus nusikaltimo metu buvęs vos 20-ies, savo tėvą, motiną ir vyresnį brolį užkapojo kirviu.

2015 m. vykusio protu nesuvokiamo nusikaltimo metu jaunas vyras taip pat bandė nužudyti ir savo 16-metę seserį, tačiau patyrusi gyvybei pavojingus sužeidimus, po daugelio operacijų, mergina vis dėlto išgyveno.

Dėl patirto streso Marli van Bredai diagnozuota amnezija. Mergina nieko nepamena apie lemtingą naktį įvykusį košmarą.

Henrio van Bredos teismas prasidėjo prieš dvejus metus po to, kai policija sulaukė skambučio, pranešančio apie privačiame name, vaizdingoje Stellenbosch vietovėje, Pietų Afrikoje, įvykdytą žiaurų nusikaltimą.

Atvykę pareigūnai rado sėdintį Henrį, kurio drabužiai buvo permirkę jo šeimos narių krauju. Jaunas vyras pasakojo, kad naktį į namus įsilaužė vienas ar du kaukėti vyrai ir kirviu išžudė visą jo šeimą.

Henris van Breda teigė esantis nekaltas, tačiau pareigūnams kilo vis daugiau klausimų. Teismo metu teisėjas sakė, kad jaunas vyras visą laiką bandė suklaidinti tyrėjus ir davė melagingus parodymus.

Kirvis ir peilis, kuriuo buvo nužudyti trys asmenys, buvo paimti iš šeimos namų. Tyrėjai nerado jokių įsilaužimo požymių.

Teisėjo manymu, neradus jokių įsilaužėlio įrodymų, vienintelis loginis paaiškinimas yra tai, kad Henris van Breda bandė suklaidinti tyrėjus bei „sąmoningai“ pats susižalojo „siekdamas suklaidinti policiją dėl tikrosios užpuoliko tapatybės”.

Vyras paskelbtas kaltu dėl trijų žmogžudysčių ir vieno bandymo nužudyti.

H. van Breda, kuris policijai pats pasidavė 2016 metų rugsėjį, ir anksčiau savo kaltę dėl visų jam metamų kaltinimų, įskaitant trukdymą teisingumui, neigė, skelbia news.com.au.

Jis pareigūnams pasakojo, kad tuo metu, kai į jo šeimos namus kažkas įsilaužė ir visus išžudė, buvo vonios kambaryje ir žaidė žaidimus savo išmaniajame.

„Pamačiau kažkieno siluetą – tas asmuo darbavosi iš peties, ten, kur gulėjo Rudi, smūgiavo kažkokiu daiktu“, – praeitų metų lapkritį teisme kalbėjo H. van Breda.

Pirmadienį teisėjas pareiškė, kad vaikino pateikiama įvykių versija kelia įtarimų.

„Teismas mano, kad menkai tikėtina, jog į namus pateko pašalinis asmuo“, – teigė teisėjas Siraj Desai.

Kaltinamasis negalėjo paaiškinti, kaip buvo pažeistas saugumas, ir patvirtino niekada savo namuose nesijautęs nesaugus“, – pridūrė teisėjas.

Skaičiuojama, kad kraupių įvykių metu šeimos turtas siekė apie 16 mln. dolerių.

Teisme taip pat paaiškėjo, kad H. van Breda ne iš karto kreipėsi pagalbos į kaimynus, teisėsaugą ar medikus, nepadėjo mirštantiems šeimos nariams ir neperspėjo motinos ir sesers apie tariamą įsibrovėlį (nors jau buvo užpultas brolis ir tėvas).

Užuot ėmęsis veiksmų, vaikinas vieną po kitos virtuvėje surūkė tris cigaretes ir mobiliuoju paskambino bendramokslei.

„Kaltinamasis neigia su šeima turėjęs rimtų konfliktų ir tvirtina, kad vakaras prieš tragediją nebuvo niekuo ypatingas. Absoliučiai nelogiška, kad įsibrovėlis, turintis tikslą apvogti namus, liptų į antrą aukštą ir pultų šeimos narius“, – sakė teisėjas.

Jis sakė, kad nusikaltimo įrankis – kirvis – buvo namuose. Teisėjui taip pat pasirodė įtartina, kodėl H. van Breda laukė tris valandas ir tik tada kreipėsi pagalbos.