Vienoje CNBC laidoje „The Filthy Rich“ pasakojama apie turtingųjų problemas. Čia aptarsime tris absurdiškas situacijas.

Negalėjo įsigyti „Ferrari“, nes neturėjo pakvietimo

Kai milijardierius ir tikras automobilių fanatikas Prestonas Hennas panoro savo kolekciją papildyti „Ferrari Spider“, netikėtai susidūrė su kliuviniu: pasirodo, tiesiog atvykti ir nusipirkti 1,4 mln. dolerių kainuojantį automobilį neįmanoma – būtinas asmeninis pakvietimas, pasitarnaujantis kaip leidimas pirkti.

Taigi, kai P. Hennas panoro užsisakyti šį išskirtinį automobilį, jam buvo atsakyta. Panašu, kad vien būti milijardieriumi kartais nepakanka.

Kaip ten bebūtų, turtuolio tai nesustabdė. Jis bendrovei parašė laišką, kuriame užginčijo tokį sprendimą ir paaiškino, kad iš viso per gyvenimą yra turėjęs net 18 „Ferrari“. Dar pridėjo ir čekį milijonui dolerių.

„Ferrari“ nepersigalvojo, o čekį grąžino.

Kas beliko turtuoliui? Jis „Ferrari“ padavė į teismą ir pareikalavo 75 tūkst. dolerių kompensacijos, argumentuodamas, kad bendrovė pakenkė jo kaip kolekcionieriaus reputacijai. Vėliau byla buvo nutraukta.

Galvos skausmas dėl jachtos

Vienas iš „Microsoft“ įkūrėjų Paulas Allenas 2016 metais sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesį, kai jo prabangi 91 metrų ilgio jachta „MV Tatoosh“, vilkdama inkarą, apgadino Kaimanų salų rifą. Maždaug 1300 kvadratinių metrų arba 80 proc. viso rifo.

Nors tuo metu P. Alleno jachtoje nebuvo, ir tarsi neįmanoma tiksliai nustatyti, ar tokią žalą rifui padarė būtent laivas, jis pasisiūlė kompensuoti žalą.

Kai turi tiesiog per daug pinigų

Pietų Afrikos Respublikos prekybos centrų tinklą valdantis Christo Weise pateko į nemalonią situaciją Londono oro uoste – patikros metu jo lagamine aptikta 1 mln. dolerių grynaisiais. Oro uosto pareigūnai pinigus konfiskavo, nes jų suma buvo didesnė nei skrydyje leistinas limitas.

Kaip pasiteisino Ch. Weise? Milijardieriui milijonas – tiesiog pinigai smulkioms išlaidoms. Galiausiai pinigus jis visgi atgavo.