Laikraščio „The New York Times“ straipsnyje remiantis daugiau kaip 20 metų mokesčių deklaracijomis teigiama, kad prezidentas milijardierius 2016-aisiais, kai laimėjo prezidento rinkimus, sumokėjo tik 750 dolerių (645 eurų) federalinių pajamų mokesčių. Tiek pat jis sumokėjo 2017-aisiais, o 10 iš 15 ankstesnių metų išvis nemokėdavo federalinio pajamų mokesčio, nes deklaruodavo praradęs daug daugiau pinigų nei uždirbęs.

Miglota D. Trumpo finansinė praeitis kursto kontroversiją prieš pirmuosius šių metų rinkimų debatus. Prezidentas, kuris „The New York Times“ straipsnį iškart pavadino „visiškai melagingomis, išgalvotomis naujienomis“, antradienį itin svarbiuose debatuose, kurie bus transliuojami tiesiogiai, susirems su savo varžovu, demokratų kandidatu į prezidentus Joe Bidenu.

Pagal įstatymus, JAV prezidentai neprivalo paviešinti savo asmeninių finansų detales, tačiau kiekvienas prezidentas nuo Richardo Nixono taip padarė.

D. Trumpas savo ruožtu sulaužė prezidentinę tradiciją ir atsisakė paviešinti savo mokesčių deklaracijas, ilgą laiką kovodamas dėl to teismuose ir sukėlęs įtarimų dėl jų turinio.

Apie D. Trumpo mokesčių deklaracijas buvo kalbama visą jo prezidento kadencijos laikotarpį ir dabar, kai D. Trumpas siekia perrinkimo lapkričio 3 d.

Mokesčių deklaracijos, leidinio teigimu, „atskleidžia D. Trumpo milijardieriaus įvaizdžio tuštybę ir stebuklingumą“.

Savo ruožtu „Trump Organization“ advokatas Alanas Gartenas „The New York Times“ tikino, kad per pastarąjį dešimtmetį „prezidentas D. Trumpas sumokėjo federalinei valdžiai dešimtis milijonų dolerių mokesčių, tarp jų – milijonus nuo tada, kai paskelbė apie kandidatavimą į prezidentus 2015 m.“