Gruodžio 12 dieną Kremliaus kritiko M.Chodorkovskio įkurto judėjimo „Atviroji Rusija“ interneto svetainės buvo nepasiekiamos Rusijos teritorijoje, nusprendus, kad ji pažeidė vadinamąjį nepageidaujamų organizacijų įstatymą.

„Svetainės „Atviroji Rusija“ redakcijos darbuotojai pradeda kurti naują projektą „MBKh media“. Tai yra nauja svetainė, priklausanti asmeniškai man“, – sakoma naujojoje svetainėje paskelebtame M. Chodorkovskio pareiškime.

Šis sprendimas buvo primtas dėl vykstančio bylinėjimosi, kuriuo siekiama panaikinti senosios svetainės blokavimą ir kuris gali užtrukti beveik metus, sakė M. Chodorkovskis.

Jis taip pat pareiškė planuojantis „imtis kitų informacijos perdavimo formų“, bet tik tada, kai visos įstatymu numatytos priemonės bus išbandytos.

Svetainėje „Atviroji Rusija“ paskelbtame redakcijos pareiškime sakoma, kad naujojoje svetainėje bus rašoma apie tas pačias problemas kaip ir senojoje: „informacijos laisvę, išraiškos laisvę, regionų problemas“.

„Šiame projekte dirbs visi „Atvirosios Rusijos“ redakcijos darbuotojai. „MBKh media“ nėra susijusi su judėjimu „Atviroji Rusija“, tačiau asmeniškai priklauso Rusijos piliečiui Michailui Chodorkovskiui“, – nurodoma pranešime.