Vietos žiniasklaidos paskelbtuose vaizduose matyti apsivertęs autobusas, nulėkęs nuo kelio ir nusiritęs stačiu šlaitu pakrantėje, liūdnai pagarsėjusioje dėl eismo įvykių.

Mianmaro socialinio gelbėjimo grupės pirmininko pavaduotojas Aungas Myintas naujienų agentūrai AFP sakė, kad penktadienio rytą iš Jangono išvykusio greitojo autobuso stabdžiai sugedo ir transporto priemonė įsirėžė į priešais važiavusį automobilį.

„Autobusui nulėkus nuo kalno iš karto žuvo 18 žmonių, dar 33 buvo sužeisti“, – kalbėjo jis telefonu, pridurdamas, kad tarp aukų yra įvykio vietoje žuvę septyni automobilio keleiviai.

Vienas Mjavadžio ligoninės gydytojas patvirtino, kad viena sunkiai sužeista moteris vėliau mirė, todėl aukų padaugėjo iki 19.

Kajinų valstijoje esantis Mjavadžio miestelis yra vienas pagrindinių Mianmaro ir Tailando sausumos sienos taškų, kurį kasdien kerta šimtai į abi puses keliaujančių prekybininkų.

„Čia įvyksta daug avarijų“, – sakė Aungas Myintas, turėdamas omeny avarijos vietą, kur tankiu mišku apaugusį kalnyną raižo daug staigių posūkių turintis greitkelis.

Mianmaras pagal kelių saugumo standartus atsilieka nuo kaimynių regione, todėl ten įvyksta daug eismo įvykių.

Per praėjusią savaitę įvykusią avariją kaimyninėje Monų valstijoje žuvo 10 žmonių, o 15 piligrimų, važiavusių namo po spalį minėtos budistų šventės, neteko gyvybės, kai juos vežęs sunkvežimis nulėkė nuo uolos šiauriau esančioje Šanų valstijoje.