Matydamas šimtus tūkstančių žmonių, protestuojančių prieš praeitą savaitę įvykdytą perversmą, chuntos vadas generolas Minas Aungas Hlaingas pirmadienį vakare pasakė kalbą per televiziją, gindamas sprendimą užgrobti valdžią.

Kariškiai taip pat uždraudė daugiau kaip penkių žmonių susirinkimus dalyje šalies prekybos sostinės Jangono ir kitose šalies vietose, kur savaitgalį ir pirmadienį vyko didelės demonstracijos.

Be to, protestų pagrindiniuose židiniuose buvo įvesta naktinė komendanto valanda.

Tačiau antradienį ryte nauji protestai prasidėjo daugelyje vietų Jangone, įskaitant rajoną prie nuverstos lyderė Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či) Nacionalinės lygos už demokratiją (NLD) būstinės.

Protestuotojai nešė plakatus su šūkiais prieš perversmą.

San Čaungo rajone – vienoje iš vietų, kur buvo uždrausti dideli sambūriai – pagrindine gatve žygiavo daugybė mokytojų, demonstravusių protestų simbolį – iškeltus tris pirštus.

„Nesijaudiname dėl jų perspėjimo. Štai kodėl šiandien išėjome. Negalime priimti jų pateisinimo, kad esą buvo klastojami rinkimai. Mes nenorime jokios karinės diktatūros“, – naujienų agentūrai AFP sakė mokytojas Theinas Winas Soe (Teinas Vinas So).

Kaimyniniame Kamajuto rajone, kuriame irgi buvo uždrausti sambūriai, į gatves išėjo šimtai dainuojančių ir plakatais mojuojančių protestuotojų.

Sostinėje Neipide policija kelis kartus paleido vandens patrankos čiurkšles į protestuotojų būrį, bet šie atsilaikė ir atsisakė trauktis.

„Baikite karinę diktatūrą“, – skandavo minia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)