Meteorologai dėl neįprastai aktyvios karčio bangos vasaros pradžioje apkaltino temperatūros šuolį Sacharoje, kuris galėjo kilstelėti termometrus iki 40 laipsnių Celsijaus (104 laipsnių pagal Farengeitą).

Valdžia paskelbė įspėjimus dėl dehidratacijos ir šilumos smūgio rizikos, kuri itin pavojinga vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms. Gydytojai taip pat išlieka budrūs.

„Esu sunerimęs dėl to, kad dauguma žmonių šią riziką nuvertina ir toliau elgiasi, kaip jiems įprasta, arba ilgai būna saulėje“, – sakė Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrė Agnes Buzyn.

„Toks karštis gali paveikti mus visus, nes nesame supermenai, o ketvirtadienį ir penktadienį laukia ekstremalus karštis“, – kalbėjo ji per spaudos konferenciją.

„Ši karščio banga neturi precedento, nes ji smogė taip anksti birželį, o to nebuvo nuo 1947 metų“, – priduria Prancūzijos meteorologai.

Temperatūra smarkiai pakils ketvirtadienį, o didelė drėgmė labai apsunkins situaciją naktį.

Prancūzijos darbo ministrė Murielė Penicaud paragino verslą pritaikyti darbo sąlygas, kad darbuotojams nebūtų pernelyg sudėtinga dirbti per karštį.

Meteorologai teigia, kad tokios karčio bangos bus vis dažnesnės, net jeigu šalys įgyvendins savo įsipareigojimus apriboti pasaulinius temperatūros padidėjimus. Tai yra dalis 2015 metų Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

Europos Sąjunga (ES) pažadėjo nuo 1990 iki 2030 metų sumažinti anglies dvideginio išmetimą 40 proc.