Vokietijoje dėl Covid-19 atsinaujinimo iš dalies kaltinamas santykinai žemas vakcinacijos lygis lyginant su tokiomis Vakarų Europos šalimis kaip Prancūzija, Italija ar Ispanija – visiškai paskiepyti tik 68 proc. Vokietijos gyventojų.

„Stebina, kad trečdalis gyventojų nesivadovauja mokslo išvadomis“, – italų laikraščiui „La Repubblica“ sakė A. Merkel vyras Joachimas Saueris. Pokalbį paskelbė Vokietijos dienraštis Die Welt.

„Iš dalies taip yra dėl tam tikro vokiečių tingumo ir pasitenkinimo“, – sakė retai viešai pasisakantis J. Saueris. „Kitą grupę sudaro žmonės, kurie vadovaujasi asmeniniu įsitikinimu, savotiška ideologine reakcija į tai, ką jie laiko skiepijimo diktatūra“, – kalbėjo jis. Prie šios „kohortos“ J. Saueris priskyrė ir gydytojus bei mokslininkus.

J. Saueris, kaip ir jo garsioji žmona, yra chemikas, jis viešėjo Italijoje mokslo tikslais.

Pora vengia dėmesio, J. Saueris retai kalba su žiniasklaida. Viena iš retų progų, kai jiedu nufotografuojami drauge, būna per jų kasmetinį apsilankymą Bairoito operos festivalyje.

J. Saueris pridūrė, kad dėl vokiečių delsimo skiepytis tenka apgailestauti dar labiau, turint galvoje „stebuklą“, kad per pandemiją taip greitai buvo sukurti tokie veiksmingi skiepai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją