VFR vyriausybės vadovė tai pareiškė interviu laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, kurio ištraukos buvo paskelbtos trečiadienį leidinio tinklalapyje.

Pasak jos, kada nors ateityje „reikės pagalvoti – gal tam tikrose srityse prieiga (prie prekių ir paslaugų) turėtų būti suteikta tik pasiskiepijusiems žmonėms“. Bet ji pridūrė, jog kalbėti apie tai bus galima tik tada, kai pakankamai daug žmonių pasiskiepys, o dalis gyventojų atsisakys vakcinuotis. „Tačiau mes dar nepasiekėme to etapo“, - konstatavo A. Merkel. Dabar, anot kanclerės, visa tai neaktualu, kadangi neskiepytų žmonių – didžioji dauguma.

Vokietijos vyriausybės vadovė įvardijo dar vieną sąlygą – turi būti moksliškai įrodyta, kad pasiskiepiję žmonės neperduoda koronaviruso kitiems piliečiams.

Iki pastarojo meto Vokietijos gyventojai buvo skiepijami dviem preparatais: „BioNTech – Pfizer“ ir „Moderna“. Pirmenybė buvo teikiama vyresniems kaip 80 metų amžiaus piliečiams ir senelių namų darbuotojams. „AstraZeneca“ vakcina Europos Sąjungoje buvo patvirtinta vėliau, bet, Vokietijos vaistų reguliuotojo sprendimu, ji neskiriama vyresniems kaip 65 metų amžiaus žmonėms, kadangi esą nesukelia šios amžiaus grupės atstovams norimo imuninio atsako.

Vyriausybė turėjo patikslinti vakcinacijos eiliškumą, ir dabar galima skiepyti kitas gyventojų grupes, pavyzdžiui, valdžios institucijų atstovus, mokytojus, policininkus.

Vokietijoje iki šiol bent jau viena vakcinos doze paskiepyta 3,5 mln. žmonių – apie 4,2 proc. šalies gyventojų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)