Tiek federalinė, tiek pavienių žemių vyriausybės sutarė imtis „griežtų žmonių kontaktus ribojančių priemonių“, skelbia vietos žiniasklaida.

Priemonės, tarp kurių žmonių skaičiaus, galinčių dalyvauti privačiuose susibūrimuose, ribojimas ir nauji reikalavimai barams ir restoranams vietovėse, įvardijamose kaip viruso židiniai, priimtos po aštuonias valandas trukusio A. Merkel ir visų šešiolikos šalies žemių premjerų susitikimo.

„Esame kritiniame taške ir esu tikra, kad tai, ką darome dabar, lems tai, kaip mums pavyks įveikti pandemiją“, – teigė kanclerė.

„Šiuo metu jau esame eksponentinio infekcijų skaičiaus augino etape, tai iliustruoja kasdieninė statistika“, – kalbėjo A. Merkel.

Vokietijos kanclerė kreipėsi į šalies jaunesnius gyventojus ir paragino juos vengti vakarėlių: „Pirmiausia turime rasti kelią į jaunų žmonių sąmonę, paprotinti dabar atsisakyti kelių vakarėlių, kad galėtume gerai gyventi rytoj ar poryt“.

„Jau nuėjome ilgą sudėtingą kelią, tik ar to pakaks, laikas parodys“, – sakė Bavarijos žemės premjeras Markusas Soderis.

Naujų priemonių imtasi po to, kai praeitą ketvirtadienį šalyje buvo užfiksuotas rekordinis naujų atvejų šuolis – 6638 atvejai. Bendras skaičius siekia 341 tūkst. 223, teigiama Roberto Kocho infekcinių ligų instituto ataskaitose,

Prieš tai rekordinis šuolis užfiksuotas kovo 28 dieną – tai buvo 6294 nauji atvejai. Mirusiųjų skaičius taip pat išaugo 33 ir dabar sudaro 9710.

Regionuose, kurie įvardijami kaip židiniai, visi susibūrimai apriboti iki dešimties žmonių, o susibūrimai privačiose erdvėse turi apsiriboti dviem namų ūkiais.

Viruso židiniu skelbiama teritorija, kur per septynias dienas 100 tūkst. gyventojų tenka 50 naujų koronaviruso atvejų.

Kalbant apie židiniais nevadinamas teritorijas, susibūrimai viešose vietose negali viršyti 25 asmenų, o privatūs ribojami iki 15 žmonių.

Židiniuose barai ir restoranai dirbs iki 23 valandos vakaro. Berlyne ir Frankfurte toks ribojimas jau taikomas,

Šešiolikai Vokietijos žemių visgi nepavyko susitarti dėl atvykėlių iš židinių šalies viduje, taigi sprendimas atidėtas iki lapkričio 8 dienos.

Sugriežtintos ir apsauginių veido kaukių dėvėjimo taisyklės. Regionuose, kur 100 tūkst. gyventojų tenka daugiau nei 35 infekcijos, kaukes privalu dėvėti visose viešose vietoje, kur daug žmonių. Jeigu regionas tampa židiniu, ribojimai gali dar griežtėti.