Ginkluotas užpuolikas įsiveržė į vietinio laikraščio „The Capital Gazzete“ redakciją, kuri yra Merilando valstijos sostinėje Anapolyje.

Pirminiais duomenimis incidentas laikomas lokaliu ir teroristiniam išpuoliui nepriskiriamas.

Anot liudininkų, šaulys buvo sugautas vietoje. Apygardos šerifas Ronas Batemanas sakė televizijai „Fox News“, kad buvo sulaikytas vienas įtariamasis.

„Capital Gazette“ žurnalistas Philas Davisas savo tviterio žinutėje parašė, kad „užpuolikas šovė per stiklines duris į biurą ir paleido ugnį į daugelį darbuotojų“. Pasak jo, keli žmonės žuvo.

„Nėra nieko baisiau negu girdėti, kaip pašaunami daugelis žmonių, o tu esi po savo darbastaliu ir išgirsti, kaip užpuolikas iš naujo užsitaiso“, – pridūrė Ph. Davisas.

Televizija „CBS News“, remdamasi dviem neįvardytais šaltiniais, nurodė, kad nužudyti penki žmonės. Visi jie buvo laikraščio darbuotojai.

Anot policijos, incidento aplinkybės tiriamos, evakuotas redakcijos pastatas.

Baltimore Metro News teigia, kad greitosios pagalbos tarnybų žiniomis žuvo 5 žmonės. Tarp aukų minimas ir laikraščio redaktorius Johnas McNamara.

Teigiama, kad policija į incidentą reagavo žaibiškai - nuo pirmų pranešimų iki policijos atvykimo į įvykio vietą skyrė viso labo 1 minutė.

Vietinis laikraštis priklauso „Baltimore Sun“.

Baltieji rūmai nurodė, kad apie incidentą informuotas JAV prezidentas Donaldas Trumpas.