Nors Melburne ir jį supančioje Viktorijos valstijoje galiojantis karantinas turėjo pasibaigti ketvirtadienį, valstijos premjeras Danas Andrewsas nurodė, kad tai neįmanoma, naujausiam infekcijų paros prieaugiui pasiekus 92.

Tai jau šeštasis mieste galiojantis karantinas, jis apima tokius ribojimus kaip komendanto valandą, žaidimų aikštelių uždarymą ir griežtus sportui taikomus suvaržymus.

„Bendruomenėje vis dar yra pernelyg daug infekcijos atvejų, kad galėtume atsidaryti ir atgal atiduoti... tas laisves, kurias branginame ir kurias labai norime susigrąžinti“, – teigė D. Andrewsas. Jis nepatikslino, kiek laiko galios įsakymas likti namuose, tik nurodė, kad pareigūnai „įvertins visas galimybes“.

Tuo metu kaimyninėje Naujojo Pietų Velso valstijoje, kuri apima labiausiai apgyvendintą Australijos miestą Sidnėjų, sekmadienį patvirtinta 1 218 infekcijos atvejų ir bendras visos šalies atvejų paros prieaugis pasiekė naują antirekordą.

Šioje 8 mln. gyventojų turinčioje valstijoje nuo delta atmainos protrūkio birželio viduryje jau fiksuota beveik 19 tūkst. infekcijų.

Tačiau čia spartėjant vakcinacijai ir pareigūnams prognozuojant, kad iki spalio bus pilnai paskiepyta 70 proc. suaugusiųjų, apribojimų išvargintiems gyventojams jau žadama truputį laisvės.

Tose teritorijose, kuriose nesama vadinamųjų „karštųjų zonų“, nuo rugsėjo vidurio lauke valandai galės susitikti penki pilnai paskiepyti suaugusieji ir netrukus gali būti leista organizuoti nedideles vestuvių šventes.

Australijos lyderiai jau susitarė dėl nacionalinio šalies atidarymo plano, kai kiekvienoje valstijoje ir teritorijoje bus pasiektas 70-80 proc. skiepijimo lygis.

Visoje šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 51 tūkst. COVID-19 atvejų ir beveik 1 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)