Šį žingsnį, kuriuo siekiama skatinti bendradarbiavimą ir dialogą tarp abiejų šalių parlamentų, paskatino Darbo partijos, prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro valdančiosios partijos sąjungininkės, nariai.

Trečiadienį vykusioje grupės inauguracijoje dalyvavo Rusijos ambasadorius Meksikoje Viktoras Koronellis, kuris gyrė tai, ką pavadino „draugystės, solidarumo ir paramos gestu“.

Rusija pasveikino sprendimą, kad „Meksika niekada neprisijungs prie antirusiškų sankcijų ir niekada, nepaisant Ukrainos vyriausybės prašymų, netieks ginklų Ukrainai“, – pridūrė jis.

A. M. Lopezas Obradoras atmetė galimybę taikyti ekonomines sankcijas Rusijai, sakydamas, kad jo vyriausybė nori palaikyti gerus santykius su visomis vyriausybėmis.

V. Koronellio siūlymas užmegzti glaudžius Meksikos ir Rusijos ryšius „negali būti įgyvendintas niekada“, ketvirtadienį pareiškė JAV ambasadorius Meksikoje Kenas Salazaras.

„Turime būti solidarūs su Ukraina ir prieš Rusiją“, – sakė jis per panašios Meksikos ir JAV draugystės grupės inauguraciją.

Parlamento opozicija taip pat kritikavo žingsnį, kuriuo siekiama sustiprinti Meksikos ir Rusijos ryšius.

„Baisi padėtis, kurią Ukrainos žmonės patiria dėl Rusijos invazijos, turi būti pasmerkta visais lygmenimis“, – „Twitter“ tinkle rašė Jorge Romero iš konservatyvios Nacionalinės veiksmo partijos (PAN).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją