„Šiandien – lemiama diena, nes, pasak ekspertų, žinome, jog narams yra galimybė saugiai įžengti“, – per „Twitter“ parašė valstybės vadovas.

Daugiau kaip 300 karių ir civilių darbuotojų dalyvauja gelbėjimo operacijoje Koahuilos valstijoje, maždaug už 1 130 km į šiaurę nuo sostinės, nurodė vyriausybė.

Penki darbuotojai sugebėjo ištrūkti iš primityviai įrengtos kasyklos po trečiadienį įvykusios požeminės griūties pirminių padarinių, bet daugiau gyvų žmonių ten nebuvo rasta.

Dabar siekiama išpumpuoti dalį vandens iš kasyklos, esančios Aguchitos vietovėje Sabinaso savivaldybėje, kad į šachtą būtų galima saugiai įžengti.

Tarnybų duomenimis, trys tuneliai nusileidžia į 60 metrų gylį. Penktadienį buvo pranešta, kad potvynis tebėra apsėmęs 30 metrų.

„Pagrindinė problema yra potvynis, nors pumpavimo įranga yra pakankama“, – teigė A. M. Lopezas Obradoras.

Koahuilos valstijos administracija sakė, kad kalnakasiai, kasdami uolienas, atvėrė šalimais buvusią ertmę, pilną vandens, todėl štrekas įgriuvo ir buvo užlietas.

Darbininkų artimieji trečią naktį neramiai laukė naujienų po naujausios nelaimės Meksikos pagrindiniame anglių kasybos regione.

„Mane apima neviltis, kai nežinau, kas vyksta ir kada jį vėl pamatysiu“, – sakė vieno iš dingusiųjų sūnus Jesusas Mirelesas Romo.

„Tačiau tikiu, kad viskas baigsis gerai, kad jie visi ištrūks“, – naujienų agentūrai AFP sakė vaikinas nuo ašarų paraudusiomis akimis.

Koahuiloje pastaraisiais metais įvyko keletas žmonių gyvybių pareikalavusių kasybos incidentų.

Pernai žuvo septyni po žeme įstrigę kalnakasiai.

Didžiausia nelaimė ištiko 2006 metais, kai Pasta de Končos kasykloje sprogimas pareikalavo 65 darbininkų gyvybių.

Po tos tragedijos į paviršių buvo iškelti tik dviejų žmonių kūnai. Šeimos nuolat ragino valdžia iškelti ir kitų aukų palaikus.