Šie lavonai buvo surasti per pusės metų laikotarpį nuo praėjusio rugpjūčio, kai dingusių asmenų artimųjų grupė, pasivadinusi „El Solecito“, netoli Verakruso miesto aptiko pirmąją kapavietę.

Informaciją apie rastas kapavietes ši savanorių grupė perduoda teismo medicinos ekspertams, kurie jas iškasa.

Iš viso buvo rasta 124 slaptos kapavietės, o atlikus kasinėjimus buvo aptiktos iš viso 242 kaukolės, naujienų agentūrai AFP sakė vienas aukšto rango pareigūnas iš prokuratūros, norėjęs likti nežinomu.

Dar vienas artimas tyrimui asmuo, kuris taip pat norėjo likti anonimu, sakė, kad tose kapavietėse buvo „daug jaunų moterų rūbų, tapatybės dokumentų, batų ir drabužių, panašių į dėvimus neturtingų miesto rajonų vaikų“.

Verakruso valstija Meksikoje garsėja narkotikų kartelių smurtu: čia savo santykius kruvinuose konfliktuose aiškinasi liūdnai pagarsėjusi grupuotė „Los Zetas“ bei Chalisko naujosios kartos kartelis.

Pasak vieno nežinomu norėjusio likti šaltinio kariuomenėje, bendradarbiaujančio su „El Solecito“, šias aukas „tikriausiai palaidojo nusikaltėliai, veikiantys išvien su vietos valdžia“.

Kitose Meksikos vietose taip pat randama kapaviečių su šimtais palaidotų kūnų. Sausį šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje buvo aptikta kapavietė su 56 žmonių palaikais. Šioje valstijoje narkotikų karteliai kovoja dėl narkotikų gabenimo į Jungtines Valstijas maršrutų kontrolės.