Anot policijos, šiuos asmenis sužalojo nusikaltėlių grupuotė, siejama su narkotikų platinimu. Manoma, kad ši grupuotė taip pat ant kelio išmetė vieną negyvą vyrą bei du krepšius su nukapotomis plaštakomis.

Nusikaltimas įvyko Tlakepakėje šalia Gvadalacharos, antro pagal dydį Meksikos miesto.

„Jie yra nepastovios sveikatos būklės, – žurnalistams sakė vietos policijos vadas Roberto Lariosas. – Jų bigės buvo apvyniotos plastiku.“

Narkotikų karteliai dažnai palieka aukų kūnus su nukapotomis galūnėmis Meksikos pakelėse. Incidentas, kai šeši aptikti žmonės buvo palikti gyvi, yra gana neįprastas.

Nustatyta, kad negyvas vyras buvo 39 metų amžiaus. Jis buvo mirtinai sumuštas, o jo rankos nebuvo nukirstos. 44 metų moteris, rasta kartu su minėtais penkiais vyrais, buvo nužudytojo žmona. Kitų nukentėjusiųjų amžius – 25-43 metų.

Pareigūnai įtaria, kad šis baisus nusikaltimas yra susijęs su narkotikų platinimu. Dvi aukos yra žinomos policijai.

Liudininkų teigimu, aukos buvo atvežtos dviem automobiliais ir paliktos su rašteliu, kuriame parašyta „tai mums nutiko, nes esame vagys“.

Šiame laiške, pasirašytame „elitinės kovos su vagimis grupuotės“, taip pat grasinama vagims ir žmonėms, kurie prievartauja moteris ar vaikus.

Vakarinė Chalisko valstija, kurioje yra įsikūrusi Gvadalachara, pastaraisiais metais patiria siaubingų smurto išpuolių. Dauguma jų siejami su vadinamuoju Chalisko naujosios kartos narkotikų kontrabandininkų karteliu.