Gelbėtojai sumaitotą Ramono Martino Huertos sraigtasparnio korpusą aptiko, praėjus šešios valandoms po to, kai skrydžio pradžioje nutrūko ryšys su orlaiviu. Ministras iš sostinės vyko į griežtojo režimo kalėjimą.

Kreipdamasis į tautą per televiziją, Meksikos prezidentas Vincente Foxas žadėjo toliau tęsti savo pradėtą kovą su nusikalstamomis grupuotėmis, gabenančiomis narkotikus į Jungtines Valstijas. "Šiandien, labiau nei bet kada, kartoju savo vyriausybės ir šalies pasižadėjimą kurti saugią, taikią ir laisvą Meksiką", - sakė jis.

V.Foxas pareiškė, kad sraigtasparnio katastrofa yra "baisi nelaimė". R.Martinas Huerta buvo vienas artimiausių prezidento bendražygių ir senas draugas.

Visu greičiu skridęs sraigtasparnis "Bell 412" kalnuotoje vietovėje sudužo ir po to užsiliepsnojo veikiausiai dėl to, kad tirštame rūke pilotas prarado orientaciją, pranešė Vidaus reikalų ministerija. "Tai verčia mus daryti išvadą, jog tai buvo tragiškas atsitikimas, kurį sukėlė nepalankios oro sąlygos", - sakoma pranešime.

Keletas šimtų pėstininkų ir desantininkų ant debesyje paskendusios miškingos kalvos kelias valandas ieškojo sraigtasparnio liekanų.

Sraigtasparnis skrido į griežčiausio režimo kalėjimą La Palmoje, kur kali keletas nuožmiausių Meksikos narkotikų mafijos nusikaltėlių. R.Martinas Huerta į kalėjimą skrido dalyvauti ceremonijoje.

Per katastrofą žuvo ir vienos iš šalies policijos tarnybų - Federalinės prevencinės policijos vadovas Tomas Valencia, taip pat valstybinės Nacionalinės žmogaus teisių komisijos inspektorius Jose Antonio Bernalis.

R.Martinas Huertas, buvęs šalies centre esančios Gvanachuato valstijos gubernatorius, vaidino kone svarbiausią vaidmenį kare su narkotikų verslo skatinamu nusikalstamumu, pradėtame šiais metais, kai JAV ir Meksikos pasienyje jis tapo beveik nekontroliuojamu.

Šiais metais narkotikų kartelių tarpusavio kovoje dėl pelningų kontrabandos kelių į Jungtines Valstijas žuvo jau daugiau kaip tūkstantis žmonių.