Laikui bėgant mirčių daugėja. "Mes vis dar tebetraukiame lavonus", - sakė vietinės prokuratūros atstovas Jose Larrinaga žurnalistams, kai gaisras jau buvo užgesintas, ir pridūrė, kad dar per anksti skelbti galutinį aukų skaičių.

Vietiniai gyventojai žūtbūtiniais veiksmais - automobiliais ir sunkvežimiais trenkdamiesi į pastato sienas, vertė jas ir mėgino išgelbėti vaikus, kalbėjo J.Larrinaga per televiziją.

Šeštadienį vietinėse ligoninėse buvo gydomi 25 vaikai ir penki suaugusieji; kai kurių būklė - sunki.

Radijas pranešė, kad toje darželio lopšelio dalyje, kur nuo gaisro įgriuvo stogas, buvo daug naujagimių. "Kur gi Dievas? Kur yra Dievas?" - sielojosi ašarodamas policininkų viršininkas, išėjęs iš pastato.

Apie 50-70 vaikų ir keliolika auklėtojų ilsėjosi - buvo popietinis pogulio metas.

Pasak vietinės žiniasklaidos, valstijos sostinės Hermosiljo darželyje ABC buvo 176 vaikai, kai penktadienį apie 15 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku kilo gaisras.

Kol kas gaisro priežastis nenustatyta. Spėjama, jog ugnis įsiplieskė gretimose autoserviso dirbtuvėse, bet jų savininkai, anot žiniasklaidos, tai neigia.

Mažiausiai 30 vaikų, stipriai apdegusių, nuvežta per sieną į gretimą JAV Arizonos valstijos ligoninę, pažymi laikraštis "El Imparcial".

Vaikų darželis lopšelis priklauso Meksikos socialinės saugos centrui, pranešė Meksikos prezidentūra pranešime, kuriame pareikšta prezidento Felipe Calderono užuojauta.

Prezidentas F.Calderonas nurodė Nacionalinės socialinės saugos tarnybos direktoriui Danieliui Karamui Toumeh asmeniškai aplankyti nukentėjusius vaikus ir jų artimuosius.