„Palaikome nuolatinį kontaktą su meksikiečių pareigūnais, kurie mobilizavo [savo pajėgas], kad rastų mūsų pilietį“, – pranešė ambasada. Kaip pranešė diplomatinė atstovybė, pagrobtas Prancūzijos pilietis Fredericas Michelis.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad taip pat buvo pagrobtas meksikiečių aktorius Alejandro Sandi.

Kol kas neaišku, ar šie du vyrai, pagrobti nacionaliniame parke šalia Tolukos ugnikalnio, esančio į pietvakarius nuo Meksiko, keliavo kartu.

Į Meksiko valstijoje įsikūrusį nacionalinį parką dažnai atvyksta lankytojų iš šalies sostinės. Parkas nuo Meksiko nutolęs apie 50 km į šiaurės rytus.

Meksikos dienraščiai „Reforma“ ir „El Universal“ pranešė, kad F. Michelis ir A. Sandi sekmadienio rytą važinėjosi visureigiais parke, bet juos iš pasalų užpuolė ginkluoti asmenys.

Pasak leidinių, tuos du vyrus užpuolikai išsivežė savo automobiliais.

Vietos pareigūnai skelbia apie incidentą nedaug informacijos. Pranešama, kad policija ir Nacionalinė gvardija ieško pagrobėjų Sinakantepeko savivaldybėje.

Meksikoje šiais metais išaugo pagrobimų skaičius. Vietos pilietinės organizacijos „Alto al secuestro“ duomenimis, nuo sausio iki spalio buvo pagrobti apie 1 700 žmonių – 38 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Meksikoje reguliariai pagrobiama užsieniečių, bet ne apie kiekvieną tokį atvejį būna viešai skelbiama.

Kaip pranešama, birželį vakariniame Gvadalacharos mieste buvo pagrobtas amerikietis medicinos studentas. Po penkių dienų nelaisvėje jis buvo paleistas ir grįžo į JAV, bet pareigūnai neskelbė jokios informacijos apie šį incidentą.