Norma Sarabia 15 metų dirbo laikraštyje „Tabasco HOY“, tačiau pastaruoju metu dirbo kitiems leidiniams Tabasko valstijoje, nurodė laikraštis, paskelbęs apie savo buvusios darbuotojos mirtį.

Žurnalistę užpuolė du motociklu važiavę ginkluoti vyrai, paleidę kelis šūvius į moterį, kai ji buvo prie savo namų, pranešė „Tabasco HOY“.

„Giliai apgailestaujame dėl jos mirties ir užjaučiame jos šeimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė leidinio redakcijos vadovas Hectoras Tapia.

Meksikoje šiemet nužudyti jau šeši žurnalistai.

Meksika, kurią krečia su narkotikų kontrabandininkų grupuotėmis ir politikų korupcija susijusio smurto banga, yra pavojingiausia šalis žurnalistams: nuo 2000 metų ten nužudyta daugiau kaip 100 reporterių.

Didžioji dauguma šių nusikaltimų vykdytojų taip ir lieka nenubausti.

Pernai žiniasklaidos laisvės organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF) šalį buvo įvertinusi kaip trečią pavojingiausią šalį žiniasklaidos darbuotojams po karo krečiamų Afganistano ir Sirijos.

Gegužę Meksikos kurortiniame Plaja del Karmeno mieste buvo nužudytas Francisco Romero. Pranešama, kad šis žurnalistas sulaukdavo grasinimų nužudyti dėl savo veiklos.

Vyras nuo 2018-ųjų dalyvavo Meksikos valstybinėje žurnalistų ir aktyvistų apsaugos programoje, pagal kurią valdžia teikia įvairią pagalbą žurnalistams, kurių gyvybei gresia pavojus.