Sekmininkų bažnyčios „broliai ir seserys“ šešias dienas dalyvavo pietvakariniame Gvadalacharos mieste vykusiame kasmetiniame renginyje – 80-ajame „šventajame susirinkime“ su masinėmis krikšto apeigomis, 600 tūkst. kepaliukų duonos ir 20 tūkst. litrų vyno.

Organizatoriai skelbia, kad į renginį žmonės atvyko iš 57 valstybių penkiuose žemynuose.

Renginys pasiekė kulminaciją antradienio vakarą, kai vyko Viešpaties vakarienė ir atvyko Bažnyčios lyderis Naasonas Joaquinas Garcia, kurį jo pasekėjai laiko paskutiniu Jėzaus apaštalu.

Nuo galvos iki kojų baltai apsirengę sekmininkai, pasidaliję į vyrų ir moterų grupes, džiaugsmingo šūksniais pasitiko N. J. Garcią, kai šis, lydimas savo „karališkosios gvardijos“, atvyko į pagrindinę bendruomenės būstinę antrajame pagal dydį Meksikos mieste.

„Čia susirinkusiems broliams ir seserims ši ceremonija reiškia gyvenimą, nes esame bendrystėje su mūsų Dievu“, – naujienų agentūrai AFP sakė sekmininkų bendruomenės narė Sarahi Carrillo.

Bažnyčią 1926 metais įkūrė Eusebio Joaquinas Gonzalezas, tvirtinęs, jog patyrė „dieviškąjį apreiškimą“.

Meksikoje sekmininkų judėjimas turi 1,8 mln. narių, o visame pasaulyje – penkis milijonus.

Anot Bažnyčios lyderių, sekmininkai Meksikoje yra antra pagal dydį tikinčiųjų bendruomenė po katalikų; kasmet jos narių padaugėja 22 procentais.