Ekstradicijos procesas pradėtas praėjus dviem dienoms po to, kai liepą iš kalėjimo pasprukęs J. Guzmanas vėl buvo sučiuptas.

Generalinės prokuratūros išplatintame pranešime rašoma, kad Interpolo padalinio Meksikoje agentai nuvyko į J. Guzmano kalėjimą netoli sostinės vykdyti dviejų arešto orderių, tokiu būdu pradėdami išdavimo procedūrą.
Dabar teisėjai turės paskelbti savo nutartį ir perduoti ją Užsienio reikalų ministerijai, kuri turi uždegti žalią šviesą bet kokiai ekstradicijai.

„Reikia pažymėti, kad atsakovas turi galimybę siekti teismas draudimo bet kokiems Užsienio reikalų ministerijos sprendimams“, - rašoma generalinės prokuratūros pranešime.

Vienas J. Guzmano advokatų, Juanas Pablo Badillo, anksčiau pažadėjo kreiptis ir į Aukščiausiąjį Teismą, jei to reikės.

„Prasidėjo teisinė kova konstitucinėje struktūroje, kuri bus labai rimta, labai sunki“, – sakė J.P. Badillo žurnalistams prie Altiplano kalėjimo netoli sostinės, į kurį J. Guzmanas buvo nusiųstas po arešto šį penktadienį.

„Jis neturėtų būti išduotas, nes Meksika turi teisingą konstituciją“, – pridūrė jis.

Prezidento Enrique Penos Nieto vyriausybė iki J.Guzmano pabėgimo iš kalėjimo liepos mėnesį atsisakydavo jį išduoti, bet šį penktadienį vėl jį sugavusi pakeitė kursą.

Meksika pernai gavo du JAV prašymus išduoti šį narkomafijos bosą dėl virtinės kaltinimų, tarp jų – narkotikų kontrabandos ir nužudymo. J.Guzmanas yra įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą šešiose JAV valstijose.