„Kova keičia žmones. Matau tai savyje ir matau tai savo bendražygiuose“, - sakė tas jaunas vyras netoli barikadomis aptverto opozicijos palapinių miestelio sostinėje Kijeve.

Šaltą šeštadienio vakarą jis paskambino savo draugei, kuri jo mergina yra jau pusantrų metų, ir paprašė ateiti pas jį prie barikadų.

„Mano protas ramus, bet širdis verda“, - sakė jis.

Netoli riaušėms pasirengusios milicijos linijų tas vyras iš radikalios opozicinės grupės „Pravyj sektor“ („Teisusis sektorius“) išsitraukė mažą raudoną dėžutę su žiedu ir paprašė draugės už jo tekėti.

Emocijų apimta jaunoji moteris linktelėjo, nusišypsojo ir nusitraukė nuo burnos rudą balaklavą, kad pabučiuotų savo būsimą vyrą – aidint dešimčių protestuotojų sveikinimo šūksniams ir pirotechnikos priemonėms. Netoliese buvę protestuotojai taip pat uždegė raudonus dūminius užtaisus.

Vienas draugas įteikė jai raudonų rožių puokštę, būsimasis jaunikis sušuko karo laikų nacionalistinį šūkį „Šlovė Ukrainai!“, o protestuotojai atsakė skanduote „Šlovė didvyriams!“.

Vyras nusprendė pasipiršti gatvėje netoli Nepriklausomybės aikštės, kur praėjusį mėnesį buvo kilę kruvini susirėmimai.

„Neturiu žodžių, esu patenkintas!“, - sakė tas vyras, kuris, kaip ir dauguma karingai nusiteikusių protestuotojų, atsisakė nurodyti savo vardą – dėl galimo baudžiamojo persekiojimo.

„Jau seniai norėjau tai padaryti, bet, nelaimei, – ar laimei- prasidėjo revoliucija, tad nusprendžiau tai padaryti čia“, - pasakojo jis.

Pastaruosius du mėnesius Ukrainos opozicija konfrontuoja su prezidento Viktoro Janukovyčiaus vyriausybe dėl jo sprendimo atsisakyti sutarties su Europos Sąjunga (ES).

Neseniai judėjimas radikalizavosi ir virto kampanija už prezidento nušalinimą.

„Pradėjau kitaip žiūrėti į gyvenimą. Viskas pasidarė daug paprasčiau. Štai kodėl padariau tai dabar“, - sakė minimas vyras, kuris paskui nusivedė sužadėtinę drauge su procesija į kitą barikadų pusę, atgal į netoliese esančią „Teisiojo sektoriaus“ būstinę viename užimtame pastate.