Didžioji Britanija yra „amžina Maskvos priešė“, – tviteryje pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinis, kuris yra ir Rusijos saugumo tarybos vicepirmininkas.

Jungtinė Karalystė veikia kaip Ukrainos sąjungininkė ir teikia jai karinę paramą – įrangą ir specialistus. Tai reiškia, kad ji de facto kariauja neskelbtą karą prieš Rusiją“, – teigė D. Medvedevas.

Todėl, pasak jo, bet kuris oficialus Didžiosios Britanijos atstovas gali būti laikomas „teisėtu kariniu taikiniu“. Tai esą pasakytina ir apie karinius, ir apie civilius atstovus. Taip D. Medvedevas reagavo į britų užsienio reikalų sekretoriaus Jameso Cleverly‘io teiginius – šis pareiškė, kad Ukraina turi teisę naudoti jėgą už savo sienos ribų.

„Kvaili“ Didžiosios Britanijos pareigūnai turėtų pagalvoti, kad Jungtinė Karalystė gali būti kvalifikuojama kaip „kariaujanti šalis“, – rašė D. Medvedevas.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius J.Cleverly antradienį pareiškė, kad Ukraina „turi teisę“ gintis ir naudoti jėgą už savo sienų, pranešė „Sky News“.

„Žinoma, ji (Ukraina) turi teisėtą teisę tai daryti savo teritorijoje, tačiau ji taip pat turi teisę projektuoti jėgą ir už savo sienų, kad pakirstų Rusijos galimybes naudoti jėgą prieš pačią Ukrainą“, – sakė J. Cleverly, pranešė „Ukrinform“.

Komentuodamas dronų ataką Maskvoje ir tai, ar Ukraina turi teisę pulti Rusijos teritoriją, JK užsienio reikalų sekretorius sakė nespėliosiantis dėl šio puolimo pobūdžio. Tačiau jis sakė, kad Kyjivas turi „teisėtą teisę gintis“.

J. Cleverly pabrėžė, kad „teisėti kariniai taikiniai“ už Ukrainos sienų yra jos savigynos dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)