Vyresnieji patarėjai, tarp kurių buvęs strategas Steve'as Bannonas, buvęs Baltųjų rūmų personalo vadovas Reince'as Priebusas, patarėjas Stephenas Milleris ir patarėjas ekonomikos klausimais Gary'is Cohnas, su darbu susijusiems elektroniniams laiškams rašyti retkarčiais naudojosi asmeninėmis elektroninio pašto paskyromis.

Vyriausia JAV lyderio duktė Ivanka pirmaisiais darbo mėnesiais taip pat naudojosi asmeniniu elektroninio pašto adresu.

Pirmiausiai JAV žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad D. Trumpo žentas ir vyresnysis patarėjas Jaredas Kushneris, pirmuosius septynis mėnesius bendraudamas su Baltųjų rūmų patarėjais ir atlikdamas kitas oficialias pareigas, naudojosi asmenine elektroninio pašto paskyra.

Remiantis pranešimais, JAV administracijos pareigūnai gali naudotis asmeninėmis elektroninio pašto paskyromis, tačiau su darbu susiję laiškai turi būti persiųsti į darbinio elektroninio pašto paskyrą ir ten saugomi.

JAV prezidentas pernai dažnai puldinėjo savo varžovę JAV prezidento rinkimuose Hillary Clinton, kuri eidama JAV valstybės sekretorės pareigas naudojosi privačia elektroninio pašto paskyra, ir ragino įkalinti ją. Dabar į su asmeninėmis paskyromis susijusį skandalą įsivėlė paties D. Trumpo administracija.