Safwanas Choudhry pasakoja, kad „WestJet“ norėjo, jog jo metų ir septynių mėnesių amžiaus duktė dėvėtų kaukę, tačiau mažylė nesiliovė verkusi.

Avialinijos tvirtina, jog problemų iškilo ne dėl šios mergaitės, kuri yra tokio amžiaus, kai kaukės dėvėti dar nereikalaujama, tačiau dėl kitos S. Choudhry dukters, kuriai yra treji.

Antradienio ryto skrydis 652 iš Kalgario į Torontą buvo sustabdytas, visiems keleiviams nurodyta išsilaipinti.

„Tai nepanašu į nieką, ką man kada nors teko matyti, ką jau kalbėti apie patyrimą“, – BBC pasakojo S. Choudhry.

S. Choudhry BBC sakė, kad jo vyresnioji duktė, kuriai yra treji, prieš lėktuvui pakylant valgė užkandį. Prie jų priėję skrydžio palydovai nurodė, kad abu vaikai turi dėvėti kaukes. Vyriškis tvirtina, jog tiek jis, tiek jo žmona buvo su kaukėmis.

Vyriškis pasakoja paklausęs, ar duktė galėtų užbaigti valgyti savo užkandį, tačiau jam buvo atsakyta, jog jie „taiko nulinės tolerancijos politiką“, todėl neuždarys lėktuvo durų, kol mergaitė užsidės kaukę. S. Choudhry sakė nedelsdamas sutikęs uždėti vaikui kaukę.

„Daugumai vaikui šį procesą reikia palengvinti – mano atveju padedantis kodinis žodis yra „iPad“, – BBC pasakojo vyriškis.

Jo teigimu, trimetė duktė, kiek pasimuisčiusi, kaukę užsidėjo.

„Tačiau mano jaunesniajai dukrai buvo labai sunku, ji iš esmės puolė į isteriją“, – teigė S. Choudhry. Pasak jo, mergaitė jautėsi taip prastai, kad vėmė.

Jo tikinimu, „WestJet“ avialinijų darbuotojai elgėsi agresyviai ir pareiškė jiems, kad dėl to, jog jaunesnioji duktė nedėvėjo kaukės ir jautėsi taip prastai, kad negalėjo dėvėti kaukės, visa šeima negali skristi.

Pasak S. Choudhry, jiems buvo pasakyta, kad tuo atveju, jei patys neišeis, jie gali būti suimti, nuteisti ir nubausti laisvės atėmimo bausme.

S. Choudhry tvirtina, kad tiek jis, tiek jo žmona elgėsi pagarbiai. Jiedu galiausiai sutiko išlipti iš lėktuvo.

Vyriškis vėliau sužinojo, jog Kanados transporto taisyklės numato, kad kaukės yra privalomos tik vyresniems nei dvejų metų amžiaus vaikams, todėl jo duktė, kuriai yra metai ir septyni mėnesiai, neprivalėjo dėvėti kaukės.

Ką sako „WestJet“?

„WestJet“ tvirtina, kad kaukės nedėvėjo trimetė mergaitė.

Avialinijos savo pranešime teigė: „Dėl to, kad tėvai neuždėjo kaukės savo vyresniajam vaikui, kuriam yra daugiau nei dveji metai, mūsų įgula informavo suaugusiuosius, jog taisyklių laikytis būtina“.

„Mūsų įgula paprašė pareigūnų pagalbos, kai keleiviai atsisakė laikytis Kanados transporto taisyklių ir galiausiai nesutiko išlipti iš lėktuvo“, – toliau teigiama pranešime.

Vaizdo įraše, kurį S. Choudhry užfiksavo savo telefonu, matyti, kad tuo metu, kai į lėktuvą atvyko policijos pareigūnai, jo vyresnioji duktė dėvėjo kaukę.

Jis pasakojo, kad nors kai kuriuos keleivius labai suerzino su jų šeima susijęs incidentas, „didžioji dauguma“ lėktuve buvusių žmonių juos palaikė. Jo teigimu, daugelis ėmėsi ginti šeimą, kai jų jaunesnioji mergaitė pravirko.

Tada, pasak S. Choudhry, darbuotojai iškvietė policiją. Keleiviai buvo išlaipinti, o skrydis galiausiai atšauktas ir perkeltas į kitą dieną.

„Dėl staigiai paaštrėjusios situacijos lėktuve mūsų įgula jautėsi nepatogiai ir negalėjo dirbti tokiomis sąlygomis, todėl skrydis galiausiai buvo atšauktas“, – pranešė „WestJet“.