Įstatymo projektas dėl išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) susitarimo, kuris kito mėnesio pradžioje bus pateiktas parlamentui, bus papildytas nauju priemonių rinkiniu, kuris, kaip tikisi premjerė, gali pelnyti daugumos parlamentarų palaikymą.

„Kai išstojimo iš ES susitarimo projektas bus pateiktas parlamento svarstymui, tai bus naujas ir drąsus pasiūlymas Bendruomenių rūmų deputatams, į kurį bus įtrauktas patobulintas priemonių rinkinys, kuris, mano nuomone, gali pelnyti palaikymą“, – parašė premjerė savaitraštyje „The Sunday Times“ sekmadienį paskelbtame straipsnyje.

Didžiosios Britanijos parlamentarai tris kartus atmetė Th. May su Briuseliu suderėtą susitarimą. Dėl to kovo 29 dieną planuotą šalies išstojimą iš Europos bloko teko atidėti iki balandžio 12 dienos, o vėliau – iki spalio 31-osios.

Manoma, jog Th. May, be kita ko, pasiūlys papildomą darbininkų teisių apsaugą, nes ji mėgina užsitikrinti kai kurių leiboristams atstovaujančių parlamentarų paramą.

„Koks bebūtų balsavimų rezultatas, neprašysiu parlamentarų tiesiog dar kartą pagalvoti. Vietoj to jų prašysiu į naują ir patobulintą susitarimą pažvelgti šviežiu žvilgsniu – ir jį palaikyti“, – parašė vyriausybės vadovė.

Spėjama, kad įstatymo projektas taip pat bus papildytas nuostatomis, susijusiomis su būsimomis muitinės procedūromis su ES, taip pat su technologijų panaudojimu siekiant išvengti Jungtinę Karalystę ir Airijos Respubliką skiriančios sienos kontrolės.

Išsamesnę informaciją apie siūlomas priemones Th. May turėtų pateikti kalboje, kurią sakys vėliau šį mėnesį.