G. Jasinskas jaučia savo atsakomybę, bet ne kaltę. Jis tikina, kad galės žiūrėti žmonėms į akis. Bendrovės „Maxima Latvija“ vadovas įsitikinęs, kad sugriuvusioje parduotuvėje darbuotojai elgėsi taip, kaip jiems derėjo elgtis panašioje situacijoje.

Kaip jau buvo pranešta, lapkričio 21 dieną priešgaisrinė signalizacija prekybos centre „Maxima“ pirmą kartą suveikė 16 valandą 20 minučių, tačiau patikrinę jos suveikimo priežastis darbuotojai konstatavo, kad žmonių gyvybėms grėsmės nėra, todėl pirkėjai nebuvo evakuoti. Tai anksčiau yra sakęs pats G. Jasinskas.

Jis taip pat patikino, kad „Maxima“ neketina palikti Latvijos rinkos. Paklaustas, ar pajuto bendrovė boikotą, kuriam ragina socialinių tinklų vartotojai, G. Jasinskas atsakė, jog „Maxima“ šiuo metu nekreipia į tai dėmesio.

Per spaudos konferenciją „Maxima Latvija“ vadovas į daugelį klausimų apie tragediją neatsakė ir pažadėjo pateikti atsakymus raštu. G. Jasinskas negalėjo atsakyti ir į klausimą, kokia įstaiga išdavė prekybos centrui leidimą tęsti darbą tuo metu, kai ant pastato stogo vyko statybos darbai.

Įgriuvus Zuolitūdės rajone esančios „Maximos“ stogui žuvo 54 žmonės. Latvijos premjeras V. Dombrovskis atsistatydino trečiadienį, lapkričio 27 dieną.