Maskvos miesto teismas nusprendė sušvelninti Ivanui Podkopajevui skirtą laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų, ją atliekant kolonijoje, sakė teismo atstovė naujienų agentūrai AFP.

Rugsėjo mėnesį jaunas technikas buvo nuteistas už tai, kad vasarą per opozicijos organizuotą protestą panaudojo pipirines dujas prieš policijos pareigūnus. Teisme jis pripažino savo kaltę.

Tas pats teismas pirmadienį atsisakė į laisvę paleisti verslininką, praėjusį mėnesį nuteistą kalėti dvejus metus už įtariamą policijos pareigūno užpuolimą.

Iš pradžių dviejų vaikų tėvas ir vienintelis šeimos maitintojas Danila Beglecas tvirtino, kad nedalyvavo liepą vykusioje demonstracijoje ir jos vietoje atsidūrė atsitiktinai.

Vėliau, siekdamas bausmės sušvelninimo, jis prisipažino smurtavęs prieš policininką. Maskvos miesto teismas atmetė jo apeliaciją, nepaisant verslininko šalininkų raginimų jį paleisti į laisvę.

Vasarą dešimtys tūkstančių žmonių buvo išėjo į Maskvos gatves, pareigūnams atsisakius įregistruoti rugsėjo 8-osios rinkimams į Maskvos dūmą daug populiarių opozicijos kandidatų.

Per protestų įkarštį rugpjūtį į gatves buvo išėję apie 60 tūkst. žmonių, tačiau nuo to laiko protestų banga atslūgo.

Valdžios pareigūnai pradėjo susidorojimą su antivyriausybinių protestų dalyviais, keliems žmonėms buvo skirtos nuo dvejų iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmės.

Spaudžiamas opozicijos rėmėjų Maskvos miesto teismas praėjusį mėnesį į laisvę paleido vieną protestuotoją, aktorių Pavelą Ustinovą, kuris buvo nuteistas kalėti pusketvirtų metų už smurtą prieš policiją per vieną protestą.

P. Ustinovas buvo paleistas iš kalėjimo, teismui jam skyrus lygtinę vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Praėjusį penktadienį Maskvos miesto teismas taip pat atmetė tinklaraštininko Vladislavo Sinicos apeliaciją. Tinklaraštininkui buvo skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė už žinutę socialiniame tinkle „Twitter“, kurioje buvo raginama susidoroti su teisėsaugos pareigūnų vaikais.