Teismo posėdis turėtų prasidėti 12 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku.

Bylos nagrinėjimo metu valstybės kaltintojas paprašė teismo pripažinti šiuos asmenis kaltais planavus teroristinį išpuolį ir kiekvienam iš jų skirti devynerius metus nelaisvės griežtojo režimo kolonijoje.

Tačiau prokuroras jų atžvilgiu atsisakė kaltinimo dalyvavus teroristiniame susivienijime.

Kaltinamųjų gynėjai savo ruožtu tvirtino, kad jų ginamieji nekalti, ir paprašė teismo juos išteisinti.

O. Dmitrijevas, S. Ozerovas ir O. Ivanovas buvo sulaikyti ir areštuoti 2017 metų lapkritį.

Specialiųjų tarnybų duomenimis, judėjimo „Artpodgotovka“ nariai planavo „rezonansines ekstremistines akcijas, per kurias ketino panaudoti degiuosius mišinius administraciniams pastatams padegti, taip pat užpulti policijos pareigūnus siekiant išprovokuoti masinius neramumus“.

Neregistruotą judėjimą „Artpodgotovka“ ir interneto projektą tokiu pačiu pavadinimu įkūrė Rusijos pilietis Viačeslavas Malcevas. Tyrėjų teigimu, tai buvo padaryta siekiant „organizuoti Rusijoje revoliuciją“.

Krasnojarsko krašto teismas 2017 metų spalio 27 dieną patenkino krašto prokuroro reikalavimą pripažinti šį judėjimą ekstremistine organizacija ir uždrausti jos veiklą Rusijos Federacijos teritorijoje.

2017 metų liepą V. Malcevui buvo iškelta baudžiamoji byla dėl viešų raginimų užsiimti ekstremistine veikla. Bijodamas galimo arešto jis pabėgo į užsienį ir, anot tyrėjų, „tęsė internete prievartinių veiksmų propagandą“.

Šiuo metu paskelbta V. Malcevo tarptautinė paieška. 2018 metų lapkritį jis pareiškė, kad Prancūzijoje jam buvo suteiktas politinis prieglobstis.