Anot tyrėjų, 28 metų Kirilas Žukovas per valdžios nesankcionuotą protesto akciją liepos pabaigoje smogė policijos pareigūnui ir „sukėlė jam fizinį skausmą“.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kaip K. Žukovas vos paliečia policininko šalmą.

Maskvos Tverės rajono teismo teisėja Marija Sizinceva kaltinamajam skyrė trejus metus nelaisvės bendrojo režimo kolonijoje, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Daugiau nei 1 400 žmonių buvo trumpam sulaikyti Maskvoje per liepos 27-osios protesto akciją už laisvus ir sąžiningus rinkimus.

K. Žukovas buvo vienas iš penkių asmenų, kuriems rugpjūčio pradžioje tiriant bylą dėl „masinių neramumų“ po taikių protestų buvo skirtas suėmimas.

Antradienį dar dviem protestuotojams buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Dviejų vaikų tėvas ir vienintelis šeimos maitintojas Danila Beglecas buvo nuteistas kalėti dvejus metus už policininko užpuolimą. Tuo metu Ivanui Podkopajevui teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis per tą pačią protesto akciją liepos mėnesį policininkams į veidus papurškė paprikinių dujų.

Šie nuosprendžiai paskelbti tyrėjams panaikinus kaltinimus dėl „masinių neramumų“ dar keliems asmenims.

Dešimtys tūkstančių protestuotojų išėjo į Maskvos gatves, kai valdžia uždraudė virtinei iškilių opozicijos veikėjų kandidatuoti rinkimuose į sostinės dūmą.