Kaip vėliau išaiškėjo, mokinys vilkėjo ilgus moteriškus kailinius, po kuriais slėpė du šautuvus – suomišką „Tikka T3“ ir japonų gamybos mažo kalibro šautuvą „Browning“, iš kurio vėliau ir šaudė,

Kaip primena lifenews.ru, tragedija Maskvos 263-ioje mokykloje įvyko vasario 3 d. Nuo 15 m. 10-os klasės mokinio rankos žuvo geografijos mokytojas Andrejus Kirillovas ir policininkas Sergejus Bušujevas.

38 m. S. Bušujevas atvyko į įvykio vietą kartu su Tarpžinybinės apsaugos sulaikymo skyriaus grupe, kai mokykloje budėjęs privačios apsaugos bendrovės „Saturn“ darbuotojas paspaudė pavojaus signalo mygtuką.

29 n. vyresnysis seržantas Vladimiras Krochinas atvyko į mokyklą jau kartu su pastiprinimu. Jis nuėjo į klasę, kad išneštų sužeistą S. Bušujevą. 22-ojo kalibro kulka pataikė V. Krochinui į petį, bet jis liko gyvas.

Mokinį jau apklausė. Jis papasakojo, kad ketino eiti pas rusų kalbos ir literatūros mokytoją, su kuria dažnai diskutuodavo apie gėrį ir blogį, bet paskutinę akimirką persigalvojo ir pasuko į geografijos mokytojo kabinetą.
Vasario 4 d. sulaikytą Sergejų nuvežė į Maskvos Basmanyj rajono teismą. Artimiausiu metu jam pritaikys kardomąją priemonę. Teismo posėdžiai uždari, nes Sergejus nepilnametis.