„Policija gavo pranešimą, kad prie vieno leidinio redakcijos buvo rastas krepšys su gyvūno galva. Policijos pareigūnai tiria šį faktą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Maskvos policijos spaudos tarnyba.

Ketvirtadienį „Novaja gazeta“ redaktorių tarybos pirmininkas Dmitrijus Muratovas pranešė „Interfax“, kad redakcija kreipėsi į policiją dėl grasinimų šio leidinio žurnalistams.

„Dvi dienas iš eilės prie redakcijos pastato pristatomi vainikai su grasinimais vienam iš mūsų naujų darbuotojų, net nepradėjusiam dirbti. Vakar – vainikas, šiandien – vainikas su grasinimais ir nukirsta avino galva“, – ketvirtadienį pasakojo D. Muratovas.

Pasak jo, „kalbama apie didelę provokaciją, kurią internete vykdo žmonės, kaip preliminariai manome, artimi vadinamiesiems interneto troliams“.

D. Muratovas įsitikinęs, kad tokiu būdu dirbtinai „kurstoma neapykanta“, nukreipta prieš redakciją ir jos žurnalistus“, o „nedviprasmiški simboliai su laidojimo vainikais ir nukirsta galva suprantami tik kaip grasinimas nužudyti“.

Jo nuomone, šios makabriškos kampanijos tikslas yra atgrasyti laikraštį nuo naujos medžiagos publikavimo.

„Šiais spėjimais pasidalinome su teisėsaugos institucijomis ir, žinoma, parašėme atitinkamą pareiškimą. Redakcijoje aktyviai veikia įvairios saugumo tarnybos“, – sakė liberalios pakraipos leidinio redaktorių tarybos pirmininkas.