„Eidamas pareigas žuvo Rusijos TK darbuotojas, prieš kurį buvo įvykdytas užpuolimas“, – sakė S. Petrenko naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jos, pulkininkas Vladislavas Kapustinas mirė medicinos įstaigoje, po užpuolimo taip ir neatgavęs sąmonės.

„Mūsų draugas buvo mirtinai sužeistas, kai vykdydamas savo pareigas organizavo piliečių priėmimą. Vladislavas Kapustinas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę operacijai, tačiau, deja, jo gyvybės išgelbėti nepavyko“, – pranešė komiteto atstovė.

Ji pridūrė, kad Tyrimų komitetas žuvusiojo šeimai suteiks visą būtiną pagalbą ir palaikymą.

Anksčiau S. Petrenko pranešė, kad Maskvoje į ligoninę buvo atvežtas RTK darbuotojas, kurį Komiteto priimamajame užpuolė peiliu ginkluotas vyras.

Gerai informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad sulaikytas 39 metų Sankt Peterburgo gyventojas Sergejus Grigorjevas, anksčiau ne kartą kreipęsis į valdžios institucijas su įvairiais skundais.

Tuo metu įvykio liudininkė Irina Marusova žurnalistams sakė, kad užpuolikas laukė pareigūno prie vartelių.

„Pulkininkas Kapustinas priimamajame apklausė mane su dukra dėl mūsų bylos, kai įvyko užpuolimas. Priešais mus šalia įėjimo į Tyrimų komitetą vartelių tuo metu stovėjo aukštas jaunas vyras su portfeliu. Aš net pagalvojau, kad jis – advokatas“, – žurnalistams įvykio vietoje pasakojo moteris.

Pasak jos, pulkininkas ruošėsi iškviesti žinybos darbuotojus, kad jie organizuotų prie įėjimo susirinkusių asmenų priėmimą.

„Kol pulkininkas kažkam skambino, jam buvo durta į nugarą. Net nesupratome, kas atsitiko. Jis [V. Kapustinas] pasakė „aš mirštu, man smogė“, – pasakojo liudininkė.

Moteris prisiminė, kad po smūgio iš užpuoliko rankos iššokęs peilis atsitrenkė į pravažiuojantį automobilį, o užpuolikas pabėgo.

„Tada pasakėme apsaugininkui, į kurią pusę jis nubėgo. Apsaugininkas jį pasivijo“, – sakė įvykio liudininkė.