32 metų moteris iš Lankašyro pareigūnams tvirtino, jog buvo užpulta anksti sekmadienį klube „Sexton“, kuris įsikūręs „Nakties vilkų“ būstinėje vakarinėje Maskvos dalyje.

Ji teigė atėjusi į klubą pasiklausyti gyvos muzikos. Aukos teigimu, jos užpuolikas buvo skustas, tvirto sudėjimo vyras, vilkėjęs juodais drabužiais. Jam galėjo būti nuo 30 iki 40 metų, rašo „The Telegraph“.

„Naktiems vilkams“ vadovauja Aleksandras Zaldostanovas, pravarde „Chirurgas“, - tatuiruotas 50 metų vyriškis, laikantis save šalies patriotu ir uoliu Rusijos Ortodoksų Bažnyčios tikinčiuoju. Jis palaiko ryšius su V. Putinu.

Abu vyrai kelis kartus drauge važinėjosi motociklais. 2010 metais V. Putinas, apsižergęs triratį „Harley Davidson“, kartu su „Nakties vilkų“ lyderiu atvyko į vieną suvažiavimą Ukrainos Sevastopolio mieste. Prieš metus V. Putinas, tuo metu ėjęs ministro pirmininko pareigas, lankėsi baikerių būstinėje, kur įsikūręs ir klubas „Sexton“.

Šeštadienio naktimis baikeriai savo kieme rengia triukšmingus šou su pirotechnika, šokėjomis, motociklų triukais ir garsia roko muzika.

Vienas teisėsaugos šaltinis antradienį sakė, jog detektyvai ir pareigūnai iš Tyrimų komiteto tikrina aplinkybes, kurias nurodė 32 metų moteris iš Didžiosios Britanijos. Jos teigimu, ji buvo išžaginta „Sexton“ motociklų centre birželio 16-ąją, maždaug 4 val. ryto vietos laiku, valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė teisėsaugos šaltinis.

Ginekologas patvirtino, jog seksualinis kontaktas buvo, pridūrė jis.

Rusijos žiniasklaida, remdamasi tyrimui artimais šaltiniais, teigė, jog moteris minimame klube lankėsi pirmą kartą ir klausėsi muzikos grupės „Zelenka Band“ koncerto. Užpuolikas ją išžagino, nusitempęs į atokią vietą. Po įtariamo nusikaltimo ji grįžo į klubą su policija, prašydama peržiūrėti saugumo kamerų įrašus, bet atpažinti užpuoliko nesugebėjo.

Didžiosios Britanijos ambasados Maskvoje atstovas spaudai sakė: „Galime patvirtinti, kad liepos 15-ąją Rusijoje įvyko vienas incidentas su Britanijos piliete. Jai teikiama konsulinė pagalba“. Kodėl nesutampa nusikaltimo datos, kol kas neaišku.

Vyriškis, kuris atsiliepė į skambutį telefono numeriu, pateikiamu klubo „Sexton“ svetainėje, pareiškė, jog nėra nė vieno asmens, kuris galėtų ką nors pakomentuoti. Jis teigė manantis, kad A. Zaldostanovas šiuo metu yra išvykęs iš šalies.

Kiek anksčiau pats A. Zaldostanovas populiariam Rusijos tinklalapiui „Life News“ tvirtino, jog „klube nieko neįvyko“.

„Niekas nieko nežagino“, - sakęs jis.

Tai ne pirmas kartas, kai „Nakties vilkai“ turi nemalonumų. Pernai per kruvinus susirėmimus su konkuruojančia organizacija „Trys keliai“ buvo nušautas vienas jų narių.

Teigiama, kad susirėmimai kilo dėl mažesnio klubo nenoro prisidėti prie „Nakties vilkų“ paramos Kremliui.

Anksčiau šiais metais V. Putinas per ceremoniją Novo Ogareve, kur įsikūrusi prezidento rezidencija užmiestyje, A. Zaldostanovui įteikė prestižinį Garbės ordiną. Baikerių lyderis valstybiniu medaliu buvo apdovanotas už „aktyvią veiklą patriotiškai auklėjant jaunimą“ ir pagalbą ieškant žuvusių Antrojo pasaulinio karo karių palaikų.