Rusijos sostinėje planuojama surengti mažiausiai tris renginius: tradicinį „Rusų maršą“ („Russkij marš“), mitingą-eiseną „Mes vieningi!“ („Mi jedini!“) ir „Novorosijos maršą“ („Russkij marš za Novorossiju“).

Newsru.com praneša, kad 12 val. vietos laiku Liublino rajone prasidėjo „Rusų maršas“. Į šią akciją susirinko keli šimtai dalyvių. Televizijos kanalo „Dožd“ korespondento teigimu, kol kas viskas ramu, šalia yra daug policininkų.

Prieš prasidedant eisenai nacionalistas Vladimiras Toras pavadino „Novorosijos maršo“ dalyvius „spoileriais“ ir palinkėjo jiems sėkmės.

12.26 val. vietos laiku eisena prasidėjo Liublino rajone, dalyviai pradėjo formuoti kolonas.

Pranešama, kad prie įėjimo siūloma įsigyti „Novorosijos“ vėliavas.

„Kol kas susirinko apie tris tūkstančius žmonių. Žmonės eina pro užtvaras, policija jau pradėjo juos leisti. Matyti daug imperijos vėliavų, vėliavų su besisukančio rato simboliu, yra ir „Novorosijos“ vėliavų, bet jų mažiau“, - iš įvykio vietos perduoda „Ruskaja planeta“ korespondentas.

Organizacijos „Belyj sčetčik“, skaičiuojančios masinių akcijų dalyvius, duomenimis, „Rusų marše“ dalyvauja 1,7 tūkst. žmonių.

Kai kuriais duomenimis, tarp dalyvių yra neblaivių asmenų.

„Rusų maršo“ priešakyje eina vaikai su ikonomis.

14 val. pajudėjo „Rusų maršo“ kolonos. Prasidėjo eitynės.

Žurnalistas Filipas Kirejevas socialiniame tinkle „Twitter“ vardija šūkius, kuriuos girdi minioje: „Rusai prieš karą su Ukraina“, „Mirsime už Rusiją, o ne alkoholizmą“, „Pakaks maitinti Donbasą“, „Kartu ir iki galo“.

Policija nurodo, kad kad eitynėse dalyvauja 2 tūkst. žmonių, nurodoma Maskvos policijos tinklalapyje.

„Novorusijos“ maršas Ščukine

13 val. 49 min. žmonės renkasi į maršą prie metro stotelės „Oktiabrskoje pole“, skelbiama „Twitter“. „VKontakte“ paskyroje organizatoriai pranešė, kad dalyviai renkasi 14 valandą.

Ateiti į eitynes Ščukine paragino pats Igoris Strelkovas (Girkinas), iki šių metų rugpjūčio vadovavęs separatistų pajėgoms Ukrainos rytuose, praneša BBC tarnyba Rusijoje.

„VKontakte“ grupėje „Novorosijos liaudies pasipriešinimo suvestinė“ rašoma, kad pats I. Strelkovas neketina dalyvauti eitynėse, kad „išvengtų tiesioginių savo vardo sąsajų“ su raginimais „nuversti“ Rusijos valdžią.
Pažymėtina, kad asmeniniame I. Strelkovo puslapyje rasti tokio pareiškimo nepavyko.

Eitynės „Mes vieningi!“ Maskvos centre

Akcijos paskyroje socialiniame tinkle „VKontakte“ skelbiama, kad dalyviai į šias eitynes renkasi 13 val.

13 val. 40 min. Su šūkiu „Už vienybę nuo Kamčiatkos iki Krymo“ eitynių „Mes vieningi“ kolona nusitęsė per visą Tverskę, skelbia „Dožd“.

14 val. 10 min. Eitynės prasidėjo. Jos baigsis mitingu Teatro aikštėje, nurodo „RIA Novosti“.

Eitynėse „Mes vieningi“, kurios vyksta Maskvos centre, dalyvauja apie 75 tūkst. žmonių, rašoma Maskvos policijos svetainėje.

Renginį iš Tverskės gatvės tiesiogiai transliuoja televizija „Russia Today“.