"Mes reikalaujame peržiūrėti rinkimų rezultatus, paleisti visus politinius kalinius, kurie atsidūrė už grotų po akcijų gruodžio 5 ir 6 dienomis, taip pat kad stebukladarys nemokša (CRK pirmininkas Vladimiras) Čiurovas atsistatydintų", - sakė S.Mitrochinas ir pridūrė, jog mitinguotojai reikalaus reformuoti rinkimų įstatymus bei išardyti visą "Čiurovo vertikalę".

Jis dar pažymėjo, jog šis renginys yra visų piliečių, ne partijos mitingas, kuriame kalbės įvairių politinių pažiūrų žmonės ir kurių bendras tikslas - "reikalauti sąžiningų rinkimų".

Vienas "Jabloko" partijos steigėjų, Grigorijus Javlinskis, taip pat reikalavo naujų rinkimų.

"Mūsų tikslas - ne tik personos, esančios valdžioje. Svarbiausias uždavinys - pakeisti tą sistemą, kurią šiandien turime, - sakė jis. - Tai korumpuota ir uždara sistema, kuri nuolat žemina žmones ir atima iš jų ateitį".

"Mes norime sukurti naują sistemą, kurios Rusijoje niekada nebuvo",- pabrėžė G.Javlinskis.

Pirmiausiai, anot jo, reikia pakartoti rinkimus. "Mes turime priimti naują rinkimų įstatymą ir surengti naujus sąžiningus rinkimus", - sakė jis.

 "Jabloko" surengtame mitinge dalyvavo 4-5 tūkst. žmonių

Partijos "Jabloko" surengtas mitingas prieš Valstybės Dūmos rinkimų duomenų klastojimą baigėsi be incidentų. Jame, BBC korespondento vertinimu, dalyvavo apie 4-5 tūkst. žmonių.

Mitinge kalbėjo ne tik "Jabloko" lyderiai, bet ir kitų partijų atstovai - "Teisingosios Rusijos", Liaudies laisvės partijos, Automobilininkų federacijos, Judėjimo už Chimkų miško išsaugojimą, taip pat vienas nacionalistų lyderių Vladimiras Toras, kiti opozicinių partijų - "Solidarumas", "Kairysis frontas", PARNAS - aktyvistai.

Visi oratoriai reikalavo, kad opozicinės partijos būtų registruojamos, rinkimų rezultatai būtų anuliuoti ir paskirti nauji rinkimai, atsistatydintų Centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadovas Vladimiras Čiurovas ir kiti CRK nariai.

Daugelis, išskyrus registruotų partijų atstovus, reikalavo, kad atsistatydintų premjeras Vladimiras Putinas.

Mitingo rengėjai ir kalbėjusieji ragino žmones ateiti į bendrą opozicinių jėgų mitingą, kuris numatytas Sacharovo prospekte Maskvoje gruodžio 24 dieną.

Baigiantis mitingui vienas "Jabloko" steigėjų, Grigorijus Javlinskis, perskaitė rezoliuciją, kurioje pakartoti gruodžio 10-ąją vykusio mitingo reikalavimai, bei paragino žmones sudaryti "Čiurovo sąrašą" iš CRK narių, kurie, anot stebėtojų, klastojo Valstybės Dūmos rinkimų rezultatus.

Rezoliucijai mitingo dalyviai pritarė ir paleido į dangų balionus su užrašu "Mane apmovė" ("Menia naduli"). Tada visi tvarkingai išsiskirstė.